Cerbi si mistreti vanati fara autorizatie, in farfuria clientilor unor restaurante. Functionari publici, implicati in dosar

Ultimul update: Duminica 14 Februarie 2016 07:05
Data publicarii: Joi 11 Februarie 2016 12:50
Categorie: Actualitate

Goana dupa castig a unor patroni de restaurante nu are limite. Doi proprietari de localuri din Giurgiu si Arges sunt acuzati de politisti ca vanau fara autorizatie cerbi si mistreti, pe care ii puneau apoi in farfuriile clientilor.

Iar acestia mancau, fara sa stie ca puteau ajunge direct in spital. In aceasta ancheta sunt avizati si angajatii unor institutii publice. De la toti, politistii au ridicat peste o jumatate de tona de carne de vanat. 2 suspecti au fost retinuti in urma cu cateva minute.

Acesta este unul dintre localurile din jud Arges calcate in aceasta dimineata de politisti. Un loc inchiriat demult de cei care stau in zona pentru nunti si alte evenimente. Ei bine, daca ar avut in meniu vanat s-ar fi expus unui risc urias. Politistii spun ca patronul vana in mod ilegal cerbi si mistreti si le punea friptura in farfurie.

Vecina: "Au fost mascatii.
Reporter: Dar vinde carne de vanat?
Vecina: Nu stiu , nu ma bag. Sunt multe probleme pe aici."

Vizat este si patronul unui restaurant din Giurgiu. Anchetatorii spun ca acesta si suspectul din Arges isi puteau imbolnavi clientii, pentru ca vanatul braconat nu are avizul directiilor sanitar veterinare, care spun daca animalele pot fi consumate in siguranta.

Perchezitii in judetele Timis, Arad si Caras Severin, la membrii unei grupari de traficanti de droguri

Daniel Popa, director executiv: “Mistretul, ca si porcul, poate sa aiba trichineloza, in cazurile grave poate sa fie pana la deces. Iar cerbul poate avea tuberculoza.”

Culmea, in aceasta ancheta sunt acuzati de braconaj si unii angajati ai Asociatiei de vanatoare Giurgiu, care ar fi trebuit sa se asigure ca partidele se desfasoara legal. Contactati, cei din conducere spun ca nu stiu despre ce este vorba, la fel cum procedeaza de altfel si primarul din Vedea, judetul Giurgiu. Aici suspect prentru aceleasi fapte este un consilier.

Balan Marian, primar Vedea: “Au ridicat monitorul de la camera amplasata pe drum, m-au intrebat daca am arme si munitie in primarie. Le-am zis ca nu. Nu stiu despre ce este vorba. Eu am 19 consilieri nu stiu ce fac toti."

Una peste alta, toti cei implicati se declara nevinovati. Dar, cu toate acestea, politistii au ridicat de la adresele tututor nu mai putin de 600 de kg de carne de vanat.

Braconajul a luat amploare in Romania. Anul trecut au fost depistate peste 600 de infractiuni, in crestere cu 6 procente fata de 2014.

Boxerul Alexandru Ghise, retinut pentru trafic de droguri. Reteaua din care face parte, prinsa si cu ajutorul Facebook-ului

Boxerul Alexandru Ghise, retinut pentru trafic de droguri. Reteaua din care face parte, prinsa si cu ajutorul Facebook-ului

Portofel gasit de un tanar

Un tânăr a găsit pe stradă porfofelul unui preot. Ce sumă se afla în el

Mesajul Poliției Române pentru victimele hărțuirii sexuale: Ridică-te și fugi!

Consilier care a acuzat Poliția Rutieră de abuzuri, prins încălcând legea la volan

Percheziții într-un dosar care vizează serviciile externalizate de la Morga din Galați

S-a internat la un spital din Iași cu o bătătură la picior, iar după 2 săptămâni a murit

La un an de la deflagrația dintr-un bloc din Bistrița, oamenii încă nu s-au întors în case

supermarket, retail

Jaf neobișnuit într-un magazin. Hoții au cerut un dolar

Tudorel Toader nu va mai cere Comisiei de la Veneţia punct de vedere pe numirea procurorilor şefi

Profesor de la SNSPA, acuzat de o fostă studentă de hărtuire sexuală. ”Un contract în care să ne iubim de 3-5 ori”

Preot român, despre hărțuirea sexuală: ”Vedetele alea nu cumva s-au complăcut pentru avantaje?”

Surse: 1.500 de deținuți ar putea fi eliberați, de astăzi, pentru că nu au condiții bune după gratii

Tânărul din Cluj, care a furat cutia milei din biserica, lovit de o ambulanţă