Vremea azi, 19 iunie. Zi frumoasă în toată țara, dar trebuie să ne pregătim de caniculă

×

Vremea se încălzește astăzi și o să avem o zi însorită și poate câțiva stropi de ploaie după-amiază în Dobrogea și în zona Carpaților Meridionali. Maximele pleacă de la 23...24 de grade pe litoral și ating 32 de grade în vestul și în sud-vestul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici temperaturile încep să crească și ajung la 30 de grade în Bărăgan. Cerul rămâne senin în prima parte a zilei. Mai târziu, apar ceva înnorări, însă doar în zona Dobrogei s-ar putea să picure trecător.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă, puțini nori și un vânt destul de liniștit. Nu vorbim deloc despre ploi și se face mai cald decât ieri. Vor fi 30...31 de grade după prânz.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera se menține însorită toată ziua și se încălzește simțitor. Pe la câmpie se anunță o amiază călduroasă, cu 30...31 de termometre, însă temperaturile cresc și în zonele mai înalte.

Încălzirea vremii se simte și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. E drept că dimineața și noaptea este răcoare și se ating 13...14 grade, dar pe la amiază se face destul de cald. Maximele ajung și aici la 30...31 de grade și vântul adie plăcut.

Citește și
ploaie
Cod galben de ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Cum va fi vremea în Bucureşti

Nici în vestul țării nu prea zărim norii și temperaturile câștiga 3...4 grade față de ieri. Astăzi se vor atinge 32 de grade în această zonă, iar mâine o să fie caniculă și se vor înregistra 35 de grade, la umbră.

În Transilvania avem o dimineață cam rece în depresiuni, pe unde sunt și condiții de ceață. Apoi, soarele încălzește rapid atmosfera și temperaturile, peste cele de ieri, se apropie de 30 de grade în vestul provinciei. Spre seară, în zonele de munte este posibil să plouă.

În Oltenia se anunță o zi caldă, cu soare, dar și ceva înnorări la apropierea serii. Nu sunt anunțate ploi, iar maximele ajung la 32 de grade în zona Drobeta-Turnu Severin.

Și în ținuturile sudice apar câțiva nori în a doua parte a zilei, dar nu o să plouă. În rest, avem cer senin și în jur de 30 de grade în termometre.

Vremea în România, în următoarele zile

Noaptea ne-aduce vreme bună, cer senin aproape peste tot și temperaturi cu un grad, două, mai ridicate decât în noaptea trecută.

Nu sunt alte fenomene meteo care să ne atragă atenția; dar în depresiunile din depresiunile din estul Transilvaniei va fi cam frig și se vor înregistra în jur de 6 grade. În schimb, în Dealurile de Vest și în Delta Dunării, minimele vor ajunge pe la 19...20 de grade.

Luni, temperaturile continuă să crească și o să avem o amiază călduroasă în majoritatea zonelor. Maximele trec de 30 de grade aproape peste tot, iar în Câmpia de Vest se ating 35 de grade, la umbră, așadar o să fie caniculă. Atmosfera se menține însorită toată ziua, dar mâine-noapte, în nordul țării se intensifica vântul și apar câteva averse slabe.

Marți avem încă o amiază călduroasă în sud și în sud-est, dar temperaturile scad în celelalte zone. Vântul se intensifică aproape peste tot, iar spre seară apar câteva averse în centru, est și la munte.

Miercuri se anunță o zi frumoasă și destul de caldă, mai ales pe la câmpie. Vântul mai are unele porniri în estul țării, iar pe seară și în noaptea următoare, instabilitatea crește în vest, nord-vest și în centru.

Vremea în București

În București vreme se încălzește astăzi și o să să avem o zi însorită, cu vânt domol și 31 de grade, la umbră. Atmosfera devine plăcută pe seară și după lăsarea nopții și temperatura coboară treptat până la 16 grade.

Luni se se face și mai cald. Temperatura urcă până la 32 de grade, cerul se păstrează curată și nici vântul nu prea se simte.

Marți căldura se intensifică după prânz și maxima ajunge la 33 de grade. Aceasta este o valoare înregistrată la umbră, așa că în plin soare va fi mai cald de atât. O să avem cer senin dimineața, câțiva nori peste zi și un vânt ceva mai insistent.

Miercuri ne așteaptă încă o amiază călduroasă, cu 32 de grade în termometre. Nu prea zărim norii, dar vântul rămâne destul de activ.

Vremea la munte

Și la munte domină vremea frumoasă și se face mai cald decât ieri. În a doua parte a zilei se mai adună norii și e posibil să vină o ploaie rapidă și trecătoare în zona Carpaților Meridionali.

Luni, se mai încălzește puțin și o să avem o zi plăcută. În masivele sudice apar ceva înnorări, dar e puțin probabil să plouă, iar mâine-noapte vor fi averse trecătoare în masivele din nordul și nord-vestul țării.

Marți se răcorește, iar după-amiază și seara aversele se extind în Carpații Orientali și în Meridionali. Se intensifică și vântul și o să bată mai tare pe creste.

Miercuri avem vreme frumoasă pe timpul zilei, dar seara și noapte atmosfera devine instabilă. O să plouă mai întâi în masivele vestice, apoi și în restul zonei montane.

Vremea la mare

Pe litoral se anunță o zi foarte reușită, cu soare, câțiva nori și temperaturi agreabile. Vor fi cel mult 24...25 de grade pe plajă și 22...23 de grade în apa mării.

Luni avem tot vreme frumoasă, foarte puțini nori și temperaturi comparabile cu cele de astăzi. Vântul însă devine ceva mai insistent.

Marți se face foarte cald și maximele din stațiuni ajung pe la 30 de grade. Vântul ajunge la viteze mai mari, de 45...55 Km/h, iar după-amiaza și seara se înnorează și e posibil să plouă.

Miercuri, revine timpul frumos, temperaturile ajung la valori agreabile, de cel mult 27 de grade, dar vântul mai are unele intensificări pe parcursul zilei.

 

 

Citește și...
Furtună în București, azi, 17 iunie. A început vijelia în Capitală
Furtună în București, azi, 17 iunie. A început vijelia în Capitală

A început furtuna, azi, 17 iunie, în București. Vineri seară, în Capitală, se anunță ploi, descărcări electrice și vânt puternic. 

Cod galben de ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Cum va fi vremea în Bucureşti
Cod galben de ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Cum va fi vremea în Bucureşti

Meteorologii anunţă vijelii în cea mai mare parte a ţării de vineri de la ora 11:00, până sâmbătă dimineaţă, la ora 6:00.

 

Vremea azi, 17 iunie. Se anunță ploi torențiale în mai multe zone
Vremea azi, 17 iunie. Se anunță ploi torențiale în mai multe zone

Vineri, instabilitatea cuprinde majoritatea zonelor și apar ploi torențiale, cu descărcări electrice și rafale puternice de vânt. Se pot strânge chiar și peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Cod galben de furtună în opt județe. De vineri, vremea rea se va extinde în toată ţara

Meteorologii anunţă, joi, instabilitate atmosferică în nord-vestul ţării şi în zona Munţilor Apuseni, fiind emis cod galben pentru opt judeţe.

Vremea astăzi, 16 iunie. Vreme frumoasă cu șanse de ploaie prin sud și la munte. Maxime de 30 de grade în Vest

Astăzi avem vreme frumoasă. Va fi mai cald ca ieri și doar prin sud și pe la munte o să mai vină câțiva stropi de ploaie.

Recomandări
Centrala nucleară de la Zaporojie funcţionează cu riscul încălcării normelor de securitate
Centrala nucleară de la Zaporojie funcţionează cu riscul încălcării normelor de securitate

Centrala nucleară din Zaporojie funcţionează marţi cu riscul încălcării standardelor de siguranţă împotriva radiaţiilor şi la incendiu, menţionează compania publică ucraineană din domeniul energiei nucleare Energoatom pe contul său Telegram.

Bilanț COVID-19, 9 august 2022. 9.864 de cazuri noi de coronavirus și 43 de decese
Bilanț COVID-19, 9 august 2022. 9.864 de cazuri noi de coronavirus și 43 de decese

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.864 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.175 mai multe față de ziua anterioară.

Caniculă și ploi torențiale în mai multe județe. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vijelii pentru zonele de munte
Caniculă și ploi torențiale în mai multe județe. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vijelii pentru zonele de munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenţionarea Cod galben privind val de căldură şi disconfort termic ridicat, pentru ziua de marţi.