Vreme in usoara incalzire, cu ploi in centrul si estul tarii. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

08-04-2017 10:57


Vreme in usoara incalzire, cu ploi in centrul si e...
Vreme in usoara incalzire, cu ploi in centrul si e...

Ziua de astazi ne-aduce vreme mai buna. Ploile se raresc si temperaturile cresc usor. Maximele pleaca de la 8 grade in estul Transilvaniei si ajung pe la 17 grade in Oltenia.

Vedem ce se intampla in fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Pe aici apar innorari si averse locale, iar vantul continua sa agite atmosfera si poate atinge viteze de 50-55 Km/h. Temperaturile cresc fata de ieri, dar chiar si asa va fi cam racoare pentru aceasta perioada. La amiaza se vor inregistra cel mult 14-15 grade.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme usor instabila, vant intens si temperaturi in crestere fata de ziua trecuta. Maximele ajung pe la 14 grade, norii se aduna temporar si vor lasa cateva ploi in aversa.

Si in nordul Moldovei si in Bucovina o sa mai ploua din cand in cand, dar se va arata trecator si soarele. Vantul va avea intensificari sustinute, temperaturile cresc si aici, insa vom avea tot vreme rece pentru aceasta data.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta inca o zi racoroasa, cu cel mult 11-12 grade. Atmosfera va fi schimbatoare, cu innorari, poate si cateva averse si un vant destul de activ.

In vestul tarii gasim vreme mai buna ca ieri. Apare si soarele pe parcursul zilei, dar mai pot sa vina si cativa stropi de ploaie. Se incalzeste usor, dar chiar si asa valorile termice raman sub mediile perioadei.

In centrul Romaniei norii aduc ploi locale, iar la munte va fi lapovita si vantul va continua sa sufle tare. Temperaturile se mentin destul de modeste, insa va fi ceva mai bine ca ieri. Vom avea maxime de la 8 la 12 grade.

In sud-vestul tarii asteptam vreme destul de placuta, dar mai apar ceva innorari si conditii de ploaie pe parcursul zilei. Temperaturile cresc simtitor si vor ajunge la 16-17 grade.

Tendinta de incalzire a vremii se pastreaza si in tinuturile sudice. Ramanem insa cu atmosfera schimbatoare; mai pot sa vina doua-trei averse, iar vantul mai are unele intensificari.

Se incalzeste usor si in zona Capitalei. Norii se mai aduna din cand in cand si ar putea sa ploua slab. Vantul ramane activ, iar maxima urca spre 16 grade. Peste noapte cerul se degajeaza, temperatura ajunge la cinci grade in zona centrala, dar la periferie va fi mai frig si se vor inregistra cam doua grade.

La munte vremea se mai imbuneaza. Precipitatiile se raresc si temperaturile incep sa creasca usor. Mai apare ceva lapovita pe timpul zilei, iar vantul continua sa sufle cu putere si poate atinge 70-80 km/h.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine vom avea soare si vreme mai calda, doar dimineata apar cativa stropi de ploaie prin sud-estul tarii. Vantul sufla mai tare prin est, iar minimele ajung la minus 6 grade in depresiuni si apare bruma prin unele zone.

Luni o sa avem soare si vreme placuta. Cerul se insenineaza, vantul nu va exagera si maximele ating chiar si 20 de grade.

Marti se face si mai cald, vremea frumoasa persista in sud si est, dar in vest, centru si nord asteptam vreme schimbatoare cu ploi locale si destul de slabe.

VIDEO PROTVPLUS.RO