Val de aer tropical după vortexul polar. Temperaturi mai mari și cu 20 de grade


Ultimul update: Vineri 01 Noiembrie 2019 23:45
Data publicarii: Vineri 01 Noiembrie 2019 18:28
Categorie: Stiri actuale

După câteva zile de iarnă cu zăpadă la munte și frig intens, vremea se răzgândește. Valul de aer polar va fi înlocuit rapid în acest weekend de o masă de aer tropical. Așa că de luni trecem la temperaturi de primăvară, de până la 24 de grade.

Căldura nesperată va dura cel puțin o săptămână, inclusiv duminica viitoare, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale.

În doar două zile, zăpada şi frigul vor fi înlocuite de un val de aer tropical. Masa de aer cald s-a format în nordul Oceanului Atlantic, în urma unui ciclon şi este destul de puternică încât să îndepărteze aerul rece de la noi din ţară. Primele efecte se vor resimţi de mâine, însă de luni vremea va fi exagerat de caldă pentru această perioadă.

Meda Andrei, metrorolog: "Vom avea temperaturi mult mai ridicate decât normalul acestei perioade. Dacă sâmbătă vom avea între 6 şi 18 grade, treptat ele vor fi în creştere, astfel ca săptămâna viitoare vom avea între 16 şi 24 de grade. În măsura în care în mod normal în această perioadă ar trebui să avem între 6 şi 14 grade. Cele mai ridicate temperaturi se aşteaptă în partea de sud a ţării. Aici în fiecare zi se va depăși temperatura de 20 de grade."

Trecem de la temperaturi cu mult mai scăzute pentru normalul acestei perioade, la altele extrem de ridicate. De exemplu, în Capitală, joi au fost 4 grade, vineri 9 grade. Dacă ne uităm la săptămâna viitoare, situaţia se schimbă. Luni sunt aşteptat 22 de grade, iar marţi 21.

În următoarea săptămână, în mai toată ţara se vor înregistra aceste diferenţe uriaşe. Constanta va trece în câteva zile de la 7 la 21 de grade. Tot 21 de grade sunt anunţate şi în Timişoara, Arad sau Deva, cu 10 - 13 grade mai mult faţă de zilele trecute.

Meteorologii sunt de părere că valul de aer cald va persista cel puţin o săptămână. Aşa că şi pentru duminica viitoare, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, este aşteptată o vreme bună, de primăvară. În Bucureşti sunt prognozate atunci 19 grade, iar în restul ţării temperaturi între 14 şi 24 de grade.

De alegeri este posibil totuşi să plouă în unele zone din nordul şi vestul ţării. Oricum, meteorologii anunţ[ pentru toată luna noiembrie o vreme blândă cu temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade.

Vreme schimbătoare în toată țara. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend
Viscol și zăpadă la munte la început de noiembrie. Unde a fost cel mai frig
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum reacționează mașina când circulăm pe un drum acoperit de frunze
VIDEO PROTVPLUS.RO