Temperaturile ajung saptamana asta pana la 17 grade. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 09-03-2017 07:07

Temperaturile scad in regiunile intracarpatice, insa avem tot vreme calda pentru aceasta data, mai cu seama in sud si in est. Ploile, indeosebi averse, vor uda jumatatea vestica a tarii, dar apar sporadic si pe partea estica.

Maximele pleaca de la 9 grade in estul Transilvaniei si ajung pe la 19 grade prin Baragan. In Moldova sudica si in nordul Munteniei temperaturile se mentin la valori ridicate, dar vom avea o zi mohorata, cu ploi sporadice si vant activ. Dupa pranz, termometrele vor indica 16, 17 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina norii se aduna temporar si o sa lase cativa stropi de ploaie. Zarim un pic si soarele, iar temperaturile, cu mult peste valorile obisnuite momentului, ajung la 15, 16 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme urata, cu multi nori si ploi in aversa. Se racoreste fata de ziua trecuta. Vom avea cel mult 11, 12 grade, dar si acestea sunt temperaturi mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data.

La fel va fi si in tinuturile vestice: innorari persistente; ploi pe zone vaste si temperaturi in scadere. 

Se racoreste si in centrul Romaniei, dar inca avem temperaturi peste cele normale. Va fi innorat aproape toata ziua; va ploua, mai cu seama pe partea vestica a provinciei, iar la munte, pe creste vor si si ninsori si lapovita.

In sud-vestul tarii cerul va fi plin de nori si va ploua. Temperaturile nu mai urca la fel de mult ca duminica; dar vom avea tot vreme calda pentru acest moment al anului.

Se racoreste putin si in tinuturile sudice. Pe parcursul zilei vor fi innorari temporare si vor veni cateva ploi, dar pe zone restranse. Sunt sanse sa vedem putin si soarele, iar maximele ajung la 15...16 grade.

In Bucuresti temperatura scade usor, dar vom avea tot vreme calda pentru aceasta perioada. Se aduna norii; o sa ploua trecator si vantul devine activ. Maxima ajunge la 15, poate 16 grade. La noapte mai vin cativa stropi si temperatura coboara pana la 3 grade.

La munte gasim vreme cam neplacuta, cu multi nori; ploi temporare; lapovita si ninsori in zonele de creasta. Vantul sufla mai tare, indeosebi in prima parte a zilei. Temperaturile scad, dar inca avem valori destul de ridicate pentru acest moment al anului.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Marti se anunta inca o zi cam mohorata. Ploile apar mai ales pe seara in regiunile sud-vestice si local prin vestul si sudul tarii, iar vantul se inteteste la munte, in sud si in sud-vest. Temperaturile, mult mai ridicate decat ar fi normal, se vor situa intre 10 si 17 grade.

Miercuri avem tot vreme calda, mai cu seama in sudul, in estul si centrul tarii. Cerul va fi plin de nori; dimineata o sa ploua slab in sud-vestul si nord-vestul tarii, dar va picura trecator si prin vest, sud si centru.

Cald va fi si joi, iar cele mai ridicate valori se vor inregistra tot prin sud, centru si est. Ziua va ploua sporadic in nordul, nord-estul si centrul tarii; iar noaptea o sa cada cativa stropi in tinuturile sudice. Maximele se vor situa intre 9 si 17 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO