Ploi și vijelii aproape zilnic, în următoarele două săptămâni, dar și temperaturi caniculare. Ce spun meteorologii

Dată publicare: 14-06-2021 21:07
Dată actualizare: 14-06-2021 21:34


Ne așteaptă încă două săptămâni de ploi, dar și de schimbări bruște de temperaturi. Până miercuri, în special în est și sud-est este alertă de vijelii și ploi torențiale.

Apoi se va încălzi brusc, iar în unele zone se vor înregistra peste 30 de grade la umbră.

Așadar, până miercuri, vremea va fi instabilă în toată țara, cu ploi torențiale, vijelii și, izolat, grindină în special în zonele montane și de est.

De aproape o săptămână vremea este la extreme în toată țara, schimbările sunt bruște, avem momente de soare și apoi imediat furtună. Cel puțin până miercuri, mai ales seara, pregătiți-vă umbrelele și pelerinele.

Vestea bună este că vara își intră în drepturi cu temperaturi mari - de pildă, în sudul și vestul țării vor fi peste 30 de grade la umbră.

Oana Păduraru, meteorolog: ”Urmează încă o săptămână cu instabilitate atmosferică, dacă până acum ponderea a fost pe regiunile intracarpatice, acum în această săptămână zonele vizate sunt regiunile din jumătatea estică - Moldova, Dobrogea, inclusiv zona litoralului, deocamdată nu e indicat să se meargă la mare. Ultima săptămână din luna iunie ar părea să fie ceva mai stabilă”.

Marți vom avea 28 de grade în vestul țării, iar miercuri - chiar 31 în sudul Olteniei. Joi vor fi temperaturi similare, cu maxime de până la 32 de grade. La malul mării însă maxima nu va trece de 20 de grade.

În București, va continua să plouă cu tunete și fulgere. Cu un cer acoperit de nori, temperaturile se vor opri la 25 de grade.

Pentru următoarele două săptămâni, aplicațiile meteo arată ploaie în aproape toată țara. E normal, spun meteorologii - au mai fost ani în care a plouat în fiecare zi în luna iunie. În 2010, de pildă.

Singura parte bună este că, după atâtea ploi, ne putem bucura de apariția curcubeului, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile.
Iar în iulie am putea să avem zile caniculare.

Tags: vremea, ploi, canicula,


VIDEO PROTVPLUS.RO