Noi recorduri istorice de temperatură pe Terra. Anunțul specialiștilor

Ultima actualizare: 20-06-2019 22:49
Noi recorduri istorice de temperatură pe Terra
Getty

Organizația Mondială de Meteorologie a anunțat, în cel mai recent raport, două noi recorduri de temperatură care intră în topul celor mai ridicate valori înregistrate vreodată pe Terra.

WMO anunță că două valori de temperatură înregistrate în Kuweit, în 2016, respectiv în Pakistan, în 2017, reprezintă al treilea și al patrulea record de temperatură de pe Terra.

Pe 21 iulie 2016, în Mitribah, Kuwait, s-au înregistrat 53,9 grade Celsius, în timp ce pe 28 mai 2017, la Turbat, Pakistan, termometrul a urcat până la 53.7 grade Celsius, scrie The Washington Post.

“Temperatura înregistrată la Mitribah, Kuwait, este acceptată de WMO ca fiind cea mai mare înregistrată vreodată pe continentul Asia. Cele două recorduri reprezintă al treilea, respectiv al patrulea de pe lista recunoscută de Organizația Mondială de Meteorologie pentru cele mai ridicate temperaturi“, se arată într-un comunicat al organizației.

Recent, site-ul Gulf News a scris că în Kuweit s-ar fi înregistrat în ultimele zile un record de 63 de grade Celsius, însă această informație nu a fost validată de organizațiile de specialitate.

Recordul absolut de temperatură înregistrat pe Terra datează din 1913, când în Death Valley, California, s-au înregistrat 56,7 grade Celsius, deși sunt experți care pun la îndoială validitatea acestor măsurători.

Același lucru se întâmplă și pentru recordul stabilit în Kebili, Tunisia, pe 7 iulie 1931, când s-ar fi înregistrat 55 de grade Celsius. Această temperatură este considerată un record pentru continental african.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO