Fulgere, vijelii şi grindină, dar şi canicula în următoarele zile. Prognoza pentru weekend


Ultimul update: Joi 20 Iunie 2019 10:06
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2019 08:32
Categorie: Vremea

Vremea se încălzeşte. O să avem 33 de grade în sud-est şi zăpuşeala mare cam peste tot. Ploile apar local în a doua parte a zilei, în zonele de deal şi munte, prin sud-est şi nord-vest.

In Dobrogea şi Bărăgan norii vor fi rari, dar treptat, instabilitatea creşte şi, după o amiază înăbuşitoare, apar şi aversele, cu tunete, fulgere, vijelii şi grindină.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, instabilitatea sporeşte cu fiecare oră şi, cu toate că atmosferă va fi caldă, vom zări puţin soarele. Ploile apar în mai multe reprize, dar noaptea va fi senină şi caldă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina apar şi ceva nori, însă în ansamblu vremea se anunţă caldă şi plăcută. La amiază va fi zăpuşeala mare.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş prindem vreme bună dimineaţa, dar mai târziu apar noi serii de ploi. Maiximele ajung şi aici pe la 30 de grade.

În vestul ţării, vremea va fi schimbătoare, cu ploi locale dimineaţa, şi din nou instabilitate după prânz. Aversele sosesc şi aici în reprize scurte, dar consistente.

În Transilvania se anunţă vreme bună, nori puţini şi temperaturi destul de mari. Ploile apar sporadic.

În Oltenia se anunţă soare şi vreme foarte caldă. Norii apar temporar, dar nu sunt semne de ploaie, deocamdată.

Timp frumos găsim şi în ţinuturile sudice, însă căldura devine apăsătoare începând cu orele amiezii. Disconfortul termic sporeşte, iar la apropierea serii apar ceva ploi, răzleţe.

În Bucureşti se face mai cald, se ating 32 de grade la umbră şi presiunea atmosferică creşte puţin. Pe la prânz, aerul devine greu de respirat, iar mai pe seara, vedem norii de ploaie şi cresc condiţiile de vijelii, grindina şi de averse zgomotoase.

În zonele de munte, ploile revin pe timpul după-amiezelor. Dimineţile vor fi plăcute şi însorite, dar mai târziu sunt anunţate ploi torenţiale şi fenomene severe. În perioade scurte de timp se pot strânge cantităţi de 25, local 40 l/mp.

Cei aflaţi pe litoral au vreme mai bună, însă aici, stresul termic este problema principală. Vremea rămâne exagerat de caldă. Astăzi, pe plajă se ating 30 de grade după-amiaza şi 23, poate 24 de grade la noapte.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Joi vom avea vreme şi mai caldă. O să avem 33 de grade în sud-est şi zăpuşeala mare cam peste tot. Ploile apar local, în a doua parte a zilei, în zonele de deal şi munte, prin sud-est şi nord-vest.

Vineri avem exact aceeaşi situaţie: căldură mare peste zi, instabilitate după prânz şi pe seara, când va fi rupere de nori la deal, la munte şi local în Crisana, Moldova şi Dobrogea.

Sâmbăta prindem vreme de cuptor, mai ales în sud şi sud-est, pe unde amiază aduce atmosfera aproape sufocantă. În nord, nord-vest şi centru, dar şi prin Carpaţi, la apropiererea serii vin noi serii de averse, vijelii şi grindină.

Căldura năucitoare prindem şi duminică, dar în vest, centru şi nord sunt anunţate alte ploi violente, cu răbufniri de vânt, fenomene electrice şi grindină. Nopţile vor fi calde de-a lungul întregului interval.

VIDEO PROTVPLUS.RO