Razboi deschis cavourilor care sfideaza regulile: capela fara autorizatie, demolata la miezul noptii

Ultima actualizare: 03-10-2012 01:14
cavouri daramate in cimitire

Noaptea trecuta a fost una deloc linistita in cimitirul din Calea Buziasului. O echipa de muncitori ai Primariei Timisoara a daramat un cavou care nu avea autorizatie de constructie si nu respecta regulamentul aprobat de consilierii locali.

Reprezentantii Primariei Timisoara s-au dus in cursul zilei de ieri sa vada care este situatia in cimitirele din oras. La unul dintre acestea, au gasit cativa muncitori care construiau un monument funerar de dimensiuni considerabile, sub ochii administratorului cimitirului.

Pentru ca ridicarea cavoului se facea fara autorizatie, iar inaltimea acestuia nu se conforma regulamentului cimitirelor din Timisoara, autoritatile locale au trimis, noaptea trecuta, o echipa de muncitori, sa demoleze constructia. “S-a daramat”, a spus Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei. Potrivit acestuia, cei care ridicau monumentul ar fi trebuit sa astepte autorizatia, dar s-au grabit cu constructia. Mai mult decat atat, capela nu se incadra nici in limitele impuse de noul regulament.

Primaria Timisoara a castigat doua procese cu tiganii care sfideaza regulile prin cavouri impunatoare si are autorizatie de demolare a capelelor care se abat de la regulament.
“Nu este permis sa fie astfel de cladiri in cimitirele din oras, regulamentul o spune clar. Am castigat procesul, deci procedeele de demolare ale acestora trebuie sa inceapa”, a adaugat Orza.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO