O vacanta ce se anunta de vis s-a transformat intr-un cosmar pentru zeci de romani. "Ne-au spus cu 2 zile inainte sa plecam"

Dată publicare: 02-09-2016 18:29
Dată actualizare: 05-09-2016 06:59


Oamenii si-au cumparat sejurul printr-o agentie de turism iar cand au ajuns la destinatie, hotelierii au refuzat sa-i cazeze, pentru ca tour-operatorul nu a platit.

Altii se plang ca au fost anuntati cu doar doua zile inainte de plecare ca nu va mai fi nici o calatorie. Reprezentantii agentiei sustin ca le-au returnat banii celor pagubiti sau le-au oferit o alta varianta de cazare. Autoritatea Nationala pentru Turism a anuntat controale.

In ultimele zile, mai multi turisti romani care si-au cumparat o vacanta pe litoralul romanesc sau in strainatate prin agentia Mareea s-au plans ca au fost pacaliti. Marius, de pilda, spune ca a platit la inceputul anului aproape 500 de euro pentru un sejur de 6 nopti la un hotel de 4 stele din statiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria.

Marius Popescu, turist: Cand sa ne cazam la hotel, ne-au zis ‘nu putem sa va cazam pentru ca nu este confirmata plata. Vazand ca nu mai raspund cei de la Mareea, am plecat in alta statiune, in Balcik si ne-am cazat la un alt hotel, pe costul nostru. Am sa fac plangere penala impotriva lor pentru ca e clar un caz de inselaciune."

Si Alina care a platit 2.000 de lei pentru un pachet de vacanta de 5 nopti in Mamaia, sustine ca a fost inselata.

Alina Lazar, turista: "Ne-au anuntat cu 2 zile inainte sa plecam in vacanta ca nu mai avem nicio vacanta cumparata, au incercat sa ne ofere o alta oferta la un alt hotel, dar i-am refuzat din start. In aceeasi situatie mai sunt si prieteni care au luat apartament cu studio si au dat in jur de 3.000 de lei"

Si pe masa celor de la Protectia Consumatorilor si Autoritatea Nationala pentru Turism sunt plangeri.

Anca Nedea, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism: "Se confrunta cu o situatie grea, dar situatia a fost gestionata, a venit catre noi inca de saptamana trecuta. Saptamana asta am efectuat un control acolo

Reprezentantii Mareea recunosc ca exista probleme insa, sustin ca situatia este sub control.

Dan Dumitru, agent PR:"Au fost niste plati efectuate cu intarziere catre anumite unitati hoteliere si parteneri locali, dar pana la acest moment, turistii care au reclamat sunt cateva zeci de turisti in acesta situatie au primit alternative sau si-au primit banii inapoi"

Lucru confirmat si de un grup de 30 de turisti aflati in Grecia care sustin ca au fost cazati in cele din urma. Dupa finalizarea controalelor, in functie de gravitatea situatiei, firma Mareea s-ar putea alege, conform legii, cu o amenda sau cu retragerea licentei.

Cazul vine la doua saptamani dupa ce agentia de turism Genius Travel si-a anuntat clientii ca nu mai pot pleca in concediu pentru ca a intrat in insolventa. 147 de turisti au fost pacaliti, iar prejudiciul a ajuns la 136.000 de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO