Vacanță în Islanda. Ce să vizitezi în țara de gheață și foc. Cele mai frumoase obiective turistice

Islanda
Shutterstock

Islanda este o națiune insulară mică, ce găzduiește cea mai nordică capitală a lumii, Reykjavik. Unsprezece la sută din țară este acoperită de gheață glaciară și este înconjurată de apă.

Dacă încălzirea globală continuă, creșterea nivelului apei și topirea gheții ar putea fi devastatoare pentru Islanda.

Islanda este situată între Marea Groenlandei și Oceanul Atlantic de Nord. Este la nord-vest de Regatul Unit. Terenul este platou cu vârfuri de munte și câmpuri de gheață, cu o coastă marcată de fiorduri, care sunt adânci adânci sculptate de ghețari.

Curiozități despre Islanda

Islanda, țara de foc și gheață, a devenit o destinație de călătorie populară în ultimii ani. Cu peisajele sale magnifice de ghețari, cascadele torențiale și spectacolele naturale ale nopții, este ușor de înțeles de ce călătorii aleg să vină aici.

Există multe caracteristici care fac această țară atât de unică.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Peste 60% din populația islandeză locuiește în capitala Reykjavik. 

Deși foarte mic, Reykjavik este cel mai nordic oraș capitală din lume și adăpostește mai mult de jumătate din populația islandeză. Acest oraș colorat și ciudat este plin de numeroase restaurante, cafenele, baruri și muzee.

Islanda a fost ultimul loc de pe pământ unde s-au așezat oamenii.

Islanda este cunoscută ca una dintre cele mai tinere mase de uscat de pe planetă și a fost unul dintre ultimele locuri de pe pământ unde s-au așezat oamenii. În mod surprinzător, acum peste 1.100 de ani, vikingii din Norvegia au descoperit Islanda din întâmplare.

Mulți islandezi cred în elfi și troli.

Credința în elfi, troli și alte creaturi mistice se întoarce la epoca vikingă. Poveștile sunt numeroase.

Izvoarele termale pot fi găsite în toată țara și au diferite dimensiuni și forme.

Poți înota în aer liber în izvoarele termale pe tot parcursul anului. O experiență islandeză nu este completă fără o scufundare într-un izvor termal! Experiența de a te îmbăia în aer liber în piscine încălzite datează din timpurile vikingilor.

Berea a fost interzisă în Islanda până în 1989

Islanda a trecut printr-o interdicție a berii, care a început în 1915 și s-a încheiat în 1989, după votul referendumului de către populație. Acum, în fiecare 1 martie, țara sărbătorește “Bjórdagurin” sau “Ziua berii”, care comemorează sfârșitul unei interdicții de bere de 74 de ani.

Aproximativ 11% din Islanda este acoperită de ghețari.

Ghețarii sunt una dintre principalele atracții din Islanda, iar până în prezent sunt 269. Islanda găzduiește, de asemenea, cel mai mare ghețar din Europa, Vatnajökull, care este de trei ori mai mare decât Luxemburg, printr-o comparație, scrie trafalgar.

Ghetar islanda

Culorile naționale ale Islandei sunt roșu, alb și albastru.

Cele trei culori naționale ale Islandei care apar și pe steagul țării reprezintă elementele din care este alcătuit terenul. Incendiile vulcanice ale Islandei sunt reprezentate de culoarea roșie, alb pentru zăpadă și gheață și albastru pentru ocean.

Luminile Nordului pot fi văzute în Islanda din septembrie până în martie.

Mulți călători sunt atrași de Islanda, deoarece este o destinație spectaculoasă pentru a experimenta Aurora Boreală. Septembrie-martie este cel mai bun moment pentru acest spectacol de lumină naturală, deși desigur nu este niciodată o garanție.

Cum ajungi în Islanda din România 

Cel mai ușor vei ajunge în Islanda zburând, însă din România nu există zbor direct.

Poți alege varianta să zbori la Londra, apoi la Keflavik cu low cost.

Sunt două companii care au zboruri spre Islanda, însă ambele au zboruri cu escală în orașe diferite, precum Londra.

Pentru că este o țară insulă, accesul cu mașina sau cu trenul nu este posibil. Singura variantă este zborul peste ocean, cu escală într-o țară europeană.

În Islanda, cel mai ușor mod de a te deplasa este cu mașina. Autobuzele circulă rar, iar în afara localităților nu există transport.

Aeroporturi în Islanda 

Există mai multe aeroporturi în Islanda, dar două dintre ele sunt cele mai cunoscute.

Este vorba despre Aeroportul Keflavik (KEF), aeroportul internațional al Islandei și Aeroportul intern Reykjavik (RKV).

Aceste două aeroporturi sunt adesea confundate între ele și au provocat multe incidente, deoarece vizitatorii își dau seama că se află la aeroportul greșit.

Aeroportul Keflavik se află în afara capitalei și este locul în care majoritatea zborurilor internaționale aterizează / pleacă.

Aeroportul Reykjavík se află în capitala. Se adresează exclusiv zborurilor interne, cu excepția Groenlandei ca destinație internațională.

Dacă punctul tău de plecare este Aeroportul intern Reykjavík, unele dintre aeroporturile mai mici pe care le vei zbura sunt Isafjordur, Egilsstadir, Husavik și Akureyri.

Deci, după cum vezi, există multe aeroporturi pe toată insula și este posibil să călătorești prin Islanda cu avionul.

Aeroportul Internațional Keflavik

Aeroportul Internațional Keflavik este principalul terminal al Islandei. Aici, majoritatea turiștilor fac primii pași la sosirea în țară. Este situat în partea de est a peninsulei Reykjanes, la aproximativ 50 km distanță de Reykjavík, capitala.

Durează aproximativ 45 de minute pentru a ajunge dintr-un punct în altul. Există mai multe companii de autobuze care oferă transferuri de la stația de autobuz direct la terminal. Comunicarea cu aeroportul este destul de bună și sunt disponibile mai multe opțiuni de transfer, inclusiv un autobuz de transfer.

Aeroportul este deschis 24/7 și aici se află majoritatea închirierilor auto și RV. Aceasta este cea mai convenabilă opțiune pentru cei care doresc să își înceapă călătoria în Islanda direct după sosire. Pentru cei care merg mai întâi în capitală, există autobuze și taxiuri și navete disponibile de la terminal.

Există, de asemenea, mai multe hoteluri și pensiuni în apropiere, chiar și la distanță de mers, dacă preferi să te odihnești mai întâi.

Aeroportul Keflavik are un singur terminal și este relativ mic, dar oferă zboruri către mai multe destinații.

Aeroportul Reykjavík

Reykjavík este un aeroport intern situat în granițele orașului. Are două terminale. Principalul operează singura rută internațională disponibilă aici și zboruri interne pentru Icelandair, scrie campervanreykjavik.

Al doilea terminal oferă conexiuni pentru compania Eagle Air. Aeroportul Reykjavík oferă, de asemenea, zboruri către Insulele Feroe și Groenlanda. În apropiere, vei găsi o parcare pentru autoturisme, iar în aeroport, există câteva companii de închiriere de mașini.

Este destul de bine conectat la centrul orașului. Autobuzul numărul doi merge de la terminal la stația de autobuz BSI Reykjavík, unde poți merge în alte direcții.

Există multe aeroporturi mai mici împrăștiate pe toată insula. Acestea includ Ísafjörður ( IFJ ), Egilsstaðir ( EGS ), Husavik ( HZK ), Hornafjordur ( HFN ), Vestmannaeyjar ( VEYGTA). Toate aceste aeroporturi mai mici fac mult mai ușor pentru islandezi și vizitatori deopotrivă să călătorească dintr-un punct în altul pe insulă.

Cele mai bune locuri de vizitat in islanda

De la luminile nordice până la relaxarea în bazinele geotermale înconjurat de peisaje vulcanice, Islanda este un loc de vis.

Reykjavík

Islanda

Reykjavik, cel mai mare oraș din Islanda, a fost cândva un sat mic, situat pe Peninsula Seltjarnarnes, în sud-vestul Islandei.

În 874, Reykjavik a fost fondat de nordicul Ingolfur Arnason și în 1918 a fost declarat capitala Islandei. A devenit un port de pescuit semnificativ și un centru cultural, industrial și comercial.

Oamenii pot explora Reykjavik pentru frumusețea sa naturală și cultura vieții de noapte. Atracția orașului provine de la casele tradiționale vibrante, cafenelele mici și grădinile publice luxuriante.

Biserica Hallgrimskirkja, sala de concerte Harpa și Vechiul Port, precum și Statuia lui Leif Eiriksson sunt unele dintre cele mai frumoase locuri de explorat.

Parcurile publice sunt locul în care oamenii se pot relaxa sau vizita Galeria de Artă Reykjavik. Reykjavik este unul dintre cele mai frumoase locuri din Islanda.

Mosfellsbaer

Islanda

Adesea numit orașul verde al Islandei, Mosfellsbaer este plin de sere și se află la 12 km est de Reykjavik.

Grímannsfell, Helgafell, Úlfarsfell și Mosfell sunt dealurile înalte care domină orașul Mosfellsbaer. Cu un peisaj sălbatic, Mosfellsbear este o zonă montană, înconjurată de munți înverziți. Este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Europa datorită văilor sale uimitoare și dealurilor pitorești.

Oceanul Azur văzut în Golful Leirvogur face orașul chiar mai impresionant. Frumusețea fără egal este văzută în cărările încântătoare și traseele de mers pe jos din oraș.

Cu o gamă de atracții uimitoare, oameni din întreaga lume vin să viziteze Mosefellsbaer. Ferma de cai Laxnes, Muntele Kirkjufell și Clubul de golf Mosfellsbaer sunt unele dintre atracțiile pe care le poți găsi aici.

Înotul, drumețiile, pescuitul la păstrăv și schiatul sunt unele dintre activitățile cele mai plăcute pe care le poți face.

Akranes

Orășelul portuar fermecător, Akranes, este situat la câțiva kilometri distanță de Reykjavik. Aflat la poalele muntelui basaltic Akrafjall, Akranes este cunoscut pentru farul său antic. Este unul dintre cele mai interesante locurile de vizitat în Islanda, fiind cunoscut pentru taberele sale uimitoare, muzee, piscine albastre și cafenele.

Islanda

Akureyri

Cea de-a patra cea mai mare municipalitate din țară și centru de pescuit, Akureyehi oferă vederi impresionante asupra munților măreți precum Stryta și Kerling.

Orașul este cunoscut în lume drept "Capitala Islandei de Nord", deoarece este plin de canioane și cascade uimitoare.

Farmecul orașului poate fi văzut prin drumurile bine pavate, casele adorabile și cafenelele fermecătoare.

Casele cu turba de la Laufas, Mývatn și izvorul termal Grjotagja, cascada Dettifoss, cascada Godafoss, canionul Asbyrgi, Lacul Mývatn, Muzeul de Artă Akureyri și Grădinile Botanice Akureyri sunt unele dintre locurile pe care turiștii ar trebui să le exploreze.

Islanda

Vestmannaeyjar

Compus din 14 insule uimitoare, Vestmannaeyjar este căminul mai multor păsări marine, inclusiv papagali, pescăruși, gâște și pescăruși islandezi.

Acest loc natural frumos este cunoscut pentru coloanele sale de bazalt înconjurate de insulele fotogenice.

Insulele, peșterile, golfurile și grotele misterioase fac din acest loc unul ideal pentru cei mai curioși turiști.

Vestmannaeyjar este cunoscut ca Paradisul Pinguinului.

Vizitează Muzeul vulcanic Eldheimar, Acvariul Sæheimar, Biserica Stave, Stânca Elefantului, Campingul Þórsvöllur și Sanctuarul Balenelor Beluga.

Islanda

Laguna Albastra - Islanda

Laguna Albastră este una dintre cele mai populare atracții din Islanda, și nu este de mirare de ce. Apa frumoasă de culoare albastru-turcoaz este diferită de orice altceva găsit pe Pământ și e în contrast puternic cu câmpurile negre de lavă înconjurătoare și mușchii gri ce se întind treptat.

Temperatura Lagunei Albastre este constantă, de 39 de grade Celsius, pe tot parcursul anului, ceea ce o face perfectă pentru baie.

Laguna se află pe Peninsula Reykjanes în sud-vestul Islandei, renumită pentru peisajele sale sălbatice și vulcanii în formă de con.

Este la doar 23 de kilometri de Aeroportul Internațional Keflavik. De la capitala Islandei, Reykjavik, până la Laguna Albastră sunt 49 de kilometri.

Asta o face oprirea perfectă când ajungi în Islanda sau ultima oprire înainte de a părăsi țara.

Datorită locației sale excelente, a apelor liniștitoare și a beneficiilor bogate pentru îngrijirea pielii, Laguna Albastră a devenit rapid cea mai vizitată atracție din țară, fiind rivalizată doar de traseul turistic Cercul de Aur.

Laguna Albastră a devenit faimoasă și pe plan internațional și este inclusă în multe liste de dorințe ale călătorilor.

National Geographic a numit-o una dintre cele 25 de Minuni ale Lumii, iar Conde Nast Traveller a inclus-o într-o listă a celor mai bune 10 spa-uri din lume.

Laguna Albastră a devenit atât de populară încât va trebui să-ți rezervi biletele cu zile sau chiar săptămâni în avans pentru a intra.

Islanda

Reykjavik - atracții turistice

Iată câteva dintre cele mai interesante atracții turistice din Reykjavik.

Muzeul Balenele Islandei

Unul dintre obiectivele turistice preferate de familiile cu copii, Muzeul Balenele Islandei este plin de expoziții interesante și modele imense ale creaturilor mărețe.

Acesta se află aproape de centrul orașului.

Dezvăluit pentru prima dată în 2015, muzeul prezintă 23 de figuri în mărime naturală ale diferitelor specii de cetacee care trăiesc în apele țării. Pe lângă explicarea obiceiurilor și habitatelor lor, expozițiile prezintă eforturile detaliate de conservare și cum poate fiecare să-i ajute să-i protejeze. Prețul biletului de intrare include și un tur excelent cu ghid audio și acces la documentarul premiat Sonic Sea.

Islanda

Muntele Esja

În timp ce întreaga Islandă este plină de peisaje spectaculoase, nu trebuie să mergi prea departe pentru a scăpa de oraș și a te înconjura de natură. Unul dintre cele mai populare locuri pentru drumeții este Muntele Esja, la doar o oră de condus spre nord-est de capitală.

De fapt, un lanț muntos lung și jos, vulcanic, Esja sau Esjan în islandeză, s-a format în timpul ultimei Ere Glaciare.

 În timp ce vârful său bazaltic este gol, flori sălbatice frumoase și iarbă valurită acoperă pantele sale inferioare. În total, vârful său cel mai înalt se ridică la 914 metri deasupra pajiștilor și golfurilor din jur.

Pe cărările sale minunate urcă până în vârful masei de pământ o serie de trasee terifice. Cel mai frecvent urmat te duce direct la o stâncă mare numită Steinn. De aici, poți privi spre ocean și către Reykjavik în depărtare.

Aurora Reykjavik

Dacă vrei să afli mai multe despre misteriosul fenomen natural cunoscut sub numele de Aurore Boreală, Aurora Reykjavik este cu siguranță locul unde să mergi. Pe lângă recrearea efectivă a spectacolului uimitor la muzeu, expozițiile interactive explică știința din spatele acestui spectacol.

Aflat și el în portul Grandi, centrul te călăuzește prin istoria și folclorul care înconjoară Aurora Boreală. De asemenea, detaliază cum particulele încărcate din atmosferă pictează cerul nopții întunecate într-o amestecare fascinantă de culori diferite.

Dacă nu ai norocul să experimentezi lumini fermecătoare în aer liber, nu rata filmul de treizeci de minute. Utilizând ultima tehnologie, creează imagini frumoase ale aurorilor chiar în fața ochilor tăi. Muzeul îți spune și cele mai bune setări ale camerei foto pentru a captura fotografii ale luminilor polare și cele mai bune condiții meteorologice și perioada anului pentru a le vedea.

Muzeul Maritim

Pentru cei interesați de bogata istorie, cultură și moștenire a insulei, Muzeul Maritim Reykjavik este absolut necesar. Aflat chiar lângă Aurora Reykjavik, cele două etaje ale sale sunt pline de artefacte și lucrări de artă, hărți, modele și altele.

Muzeul ocupă ceea ce a fost cândva o fabrică de pește lângă Portul Vechi în centrul orașului. Expozițiile sale fascinante explorează cum primii coloniști s-au bazat pe pescuit pentru a supraviețui și cum acesta rămâne o industrie importantă și astăzi.

Pe lângă acoperirea diverselor metode de prindere a peștelui de-a lungul secolelor, acestea examinează, de asemenea, impactul lor asupra culturii și tradițiilor Islandei.

Deosebit de captivante sunt secțiunile sale despre 'Războaiele Codului' și nava gigantă a pazei de coastă Odinn, pe care o poți explora în exterior.

Muzeul Einar Jonsson

Adesea trecut cu vederea în favoarea imensei biserici Hallgrímskirkja de lângă el, acest mic muzeu conține multe lucrări de artă uimitoare. Dedicat lui Einar Jónsson, unul dintre artiștii de seamă ai Islandei, se concentrează pe sculpturile sale puternice și monumentele publice revoluționare.

Primul muzeu de artă înființat în țară, acesta se întinde pe cele trei etaje ale clădirii eclectice pe care a proiectat-o în 1923. Pe lângă privirea asupra exteriorului său destul de auster, gri, oaspeții pot intra efectiv în apartamentul și studioul său vechi, scrie touropia.

Momentul culminant este, desigur, reprezentant de sculpturile sale impresionante, care se bazează în mare măsură pe istoria islandeză și eroii mitologici nordici.

Lucrate cu mare migală, figurinele sale turnate în bronz transmit mult dramă prin formele și siluetele lor neobișnuite, explorând psihicul și sufletul uman.

Laugardalslaug

Dacă după toate vizitele turistice și activitățile intense în aer liber vrei să te relaxezi și să te scalzi în unele izvoare termale, atunci Laugardalslaug este o opțiune excelentă. Mult mai accesibilă decât populara Laguna Albastră, se află la scurtă distanță de condus spre est de centrul orașului.

De când a fost construită între 1958 și 1968, complexul de sporturi publice și piscină foarte popular a fost extins de mai multe ori. Acum este cel mai mare din țară și include nu doar două piscine uriașe și mai multe bazine cu apă termală, ci și o saună, o baie de apă sărată și un tobogan cu apă.

Itinerariu pentru o vacanță în Islanda

Dacă planifici o călătorie în Islanda, ar trebui să îți faci un itinerariu de care să te ții, dacă vrei să vezi cât mai multe minunății din țară. Există multe moduri diferite de a planifica itinerariul perfect în Islanda, în funcție de interesele tale.

Vizitează punctele de atracție principale, călătorește cu mașina în jurul insulei, ia-o pe căi mai puțin umblate sau fă drumeții pe unele dintre cele mai bune trasee din Islanda.

Dacă ai 10 zile la dispoziție în Islanda, iată o idee de itinerariu:

·     Ziua 1: Sosire în Islanda, Laguna Albastră

·     Ziua 2: Kirkjufell și Peninsula Snæfellsnes

·     Ziua 3: Peninsula Snæfellsnes

·     Ziua 4: Cercul de Aur

·     Ziua 5: Excursie de o zi la Landmannalaugar

·     Ziua 6: Atracții pe Coastă de Sud

·     Ziua 7: Plimbare pe gheață

·     Ziua 8: Laguna Glacială Jökulsárlón

·     Ziua 9: Reykjavík

·     Ziua 10: Zbor spre casă

Ziua 1:

Zborurile către Islanda sosesc la Aeroportul Internațional Keflavík, care se află pe Peninsula Reykjanes. Ridică mașina închiriată la aeroport.

În loc să mergi direct la Reykjavík, vizitează Laguna Albastră. De la aeroport, durează 45 de minute să ajungi la Reykjavík, dar doar 20 de minute să ajungi la Laguna Albastră.

Vizitând Laguna Albastră în primul rând, economisești mult timp suplimentar de conducere și întoarcere între Laguna Albastră și Reykjavík.

 În plus, relaxarea în apele termale ale Lagunei Albastre este o activitate excelentă și superbă după o călătorie lungă.

Ziua 2:

Azi este prima dintre cele două zile în care poți vizita Peninsula Snæfellsnes. De la Laguna Albastră, sunt 3 ore de condus până la peninsula.

Dacă vrei să vizitezi una dintre cele mai înalte cascade din Islanda, ia în considerare o drumeție la cascada Glymur. Este o drumeție distractivă și poate fi ușor adăugată în această zi.

Plaje de nisip negru, cascade, vulcani, faruri izolate, câmpuri de lavă, artă stradală, unele dintre cele mai dramatice stânci de coastă din Islanda și, desigur, iconica Kirkjufell, acestea sunt lucrurile pe care le veți vedea pe Peninsula Snæfellsnes.

Islanda

Ziua 3

Vizitează peninsula Snæfellsnes și locurile rămase nevăzute.

După-amiaza, condu spre Cercul de Aur. Pe Cercul de Aur există mai multe orașe mici pe care le poți alege ca punct de bază. Poți sta în Flúðir, care a este convenabil pentru a vizita Cercul de Aur și pentru o excursie de o zi la Landmannalaugar.

Ziua 4

Cercul de Aur este un traseu de 300 km care leagă trei dintre cele mai populare locuri din Islanda: Cascada Gullfoss, Zona Geotermală Geysir și Parcul Național Thingvellir. Pentru a vizita toate cele trei locuri, durează aproximativ 5 până la 7 ore, în funcție de cât de rapid te deplasezi.

Cercul de Aur nu ocupă o zi întreagă. Te poți relaxa în timpul rămas sau să adaugi unul sau mai multe dintre aceste destinații:

Cascada Brúarfoss, faimoasă pentru culoarea sa albastru-cer sau Craterul Kerid -un crater vulcanic de 3000 de ani, umplut cu apă.

Islanda

Laguna Secretă este o sursă termală unde te poți relaxa la finalul unei zile pline.

Ziua 5

Landmannalaugar este faimoasă pentru munții săi colorați și pentru drumețiile epice. Sursele geotermale, câmpurile de lavă și traseele de drumeție unice atrag călătorii aventuroși pe tot parcursul verii.

Dacă îți plac drumețiile, aceasta va fi una dintre cele mai frumoase experiențe într-o călătorie în Islanda. Dar nu trebuie să fii mari fani ai drumețiilor pentru a te bucura de această excursie de o zi.

Peisajele din Landmannalaugar sunt extraordinare și, cel mai probabil, călătoria în înălțimile Islandei va fi una dintre cele mai memorabile zile ale acestei călătorii.

Drumețiile variază de la plimbări scurte și ușoare până la ascensiuni montane solicitante, așa că există ceva pentru fiecare.

În timpul călătoriei de întoarcere către Cercul de Aur, nu rata cascadele Sigöldugljufur și/sau Háifoss, cascade minunate care pot fi adăugate relativ ușor în această zi.

Ziua 6

Astăzi vei explora punctele de atracție ale coastei de sud a Islandei. Aceasta este ziua în care vei vizita mai multe dintre cele mai faimoase și recunoscute locuri din Islanda.

Iată principalele locuri de vizitat, în ordinea în care te deplasezi de la Cercul de Aur spre Vik:

Cascada Seljalandsfoss Gljúfrabúi Cascada Skógafoss Farul și Arcul Dyrholaey Plaja cu nisip negru Reynisfjara

Ziua 7

Există multe modalități de a face acest lucru, în funcție de nivelul tău de activitate și aventură. Tururile pot varia de la plimbări scurte de 3 ore, ușoare, la drumeții pe toată ziua.

Pe coasta de sud, există două locuri unde poți merge pe gheață. Sólheimajökull este un loc popular pentru excursii de o zi din Reykjavík. Dar pentru o experiență epică, mergi pe Vatnajökull, cel mai mare ghețar din Europa.

Islanda

Pentru a face acest lucru, vei conduce spre Skaftafell și veț petrece ziua pe ghețar.

După aceea, poți adăuga drumeția la cascada Svartifoss, o cascadă frumoasă cu coloane de bazalt vulcanic negru.

Ziua 8

Dimineața, fă o scurtă călătorie până la Laguna Glacială Jökulsárlón.

Poți vedea laguna din parcare, dar pentru o experiență mai bună, te poți alătura unui tur de caiac sau de barcă pe lagună, sugerează earthtrekkers.

La scurtă distanță de Jökulsárlón este Plaja Diamantului. Bucăți de gheață din Laguna Glacială Jökulsárlón se sparg pe această plajă de nisip negru, creând un loc extrem de fotogenic.

De asemenea, merită să vizitezi și Laguna Glacială Fjallsárlón, o lagună glacială mai puțin cunoscută, dar probabil mai frumoasă decât Jökulsárlón. Este la o scurtă distanță de Plaja Diamantului și vizitarea ei este gratuită.

De la Fjallsárlón, condu înapoi la Reykjavík. Pe drum, oprește-te la Fjaðrárgljúfur, numită și Canionul Râului de Pene.

Ziua 9

Locurile de vizitat includ biserica Hallgrímskirkja, sala de concerte Harpa, cumpărături pe strada Laugavegur, vizitarea sculpturii Voyagerul Soarelui, muzeul Perlan și descoperirea graffiti-urilor colorate. Nu uita să guști mâncarea locală și să afli cât mai multe despre această țară fascinantă direct de la locuitori.

Ziua 10

Condu la aeroport, lasă mașina închiriată și zboară spre casă, ducând cu tine toate amintirile superbe din Islanda.

Articol recomandat de sport.ro
"A slăbit vreo 2-3 kilograme!" Motivul pentru care Gigi Becali "nu mai doarme noaptea"
"A slăbit vreo 2-3 kilograme!" Motivul pentru care Gigi Becali "nu mai doarme noaptea"
Citește și...
Insula Sanda, făcută celebră de Paul McCartney, a fost scoasă la vânzare. Preţul neașteptat pentru care poate fi cumpărată
Insula Sanda, făcută celebră de Paul McCartney, a fost scoasă la vânzare. Preţul neașteptat pentru care poate fi cumpărată

O insulă privată, aflată în largul coastei de vest a Scoţiei, a fost scoasă la vânzare.

Comorile ascunse sub o țară iubită de români pentru vacanțe. Atracțiile turistice de care nu ai auzit până acum. GALERIE FOTO
Comorile ascunse sub o țară iubită de români pentru vacanțe. Atracțiile turistice de care nu ai auzit până acum. GALERIE FOTO

Turcia a fost inima a numeroase imperii ce au lăsat în urmă atracții arheologice ce rivalizează cu minunile sale naturale. Însă nu toate sunt la vedere, deasupra solului.

Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024: Cât costă și cum se plătește
Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024: Cât costă și cum se plătește

Prețul taxei de pod Fetești-Cernavodă se stabilește în funcție de tipul autovehicului și de numărul de treceri, putând fi achiziționate o trecere, două sau douăzeci de treceri.

Recomandări
Statele Unite trimit Ucrainei temutele rachete Patriot, dar NU și sistemele de lansare. O singură baterie costă 1 miliard $
Statele Unite trimit Ucrainei temutele rachete Patriot, dar NU și sistemele de lansare. O singură baterie costă 1 miliard $

Pentagonul a anunțat că va "grăbi" rachetele de apărare antiaeriană Patriot și muniția de artilerie către Ucraina, ca parte a noului său pachet de ajutor militar. 

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Burduja îl provoacă pe Nicuşor Dan la o dezbatere: „Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine pe argumente”
Burduja îl provoacă pe Nicuşor Dan la o dezbatere: „Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine pe argumente”

Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere şi a afirmat că vrea să vadă dacă “are curajul să se lupte cu mine pe argumente”.