Un fotograf din Venezuela s-a mutat în România și ne promovează țara pe rețelele sociale


Ultimul update: Vineri 12 Iulie 2019 20:01
Data publicarii: Vineri 12 Iulie 2019 18:21
Categorie: Stiri Turism

Peisajele și tradițiile din România au ajuns vestite și sunt admirate de milioane de oameni din întreaga lume, grație rețelelor sociale, dar și a presei internaționale.

National Geographic, The Telegraph sau The Guardian sunt doar trei dintre cele 60 de publicații, care au preluat imaginile realizate de Alex Robciuc, unul dintre fotografii care promovează România pe Facebook și Instagram. Și nu este singurul.

Alex Robciuc a fost desemnat cel mai bun fotograf al României în cadrul uneia dintre cele mai cunoscute competiții foto din lume. Îi place să surprindă în imagini locurile mai puțin cunoscute din țara noastră.

Fotografiile sale au apărut în Lonely Planet, Național Geographic, The Telegraph și multe alte publicații internaționale. De curând, a încărcat o serie de poze și pe celebrul site Bored Panda. Articolul a fost distribuit de mai bine de 70.000 de ori în doar 48 de ore.

Alex Robciuc, fotograf: ”România are un potențial imens din punct de vedere turistic și din punct de vedere al tradițiilor care au rămas atât de bine păstrate. Lumea vrea să vadă frumusețile acestei țări. Străinii se arătau surprinși că mai există asemenea locuri în Europa și tradiții și obiceiuri așa de bine păstrate ca și la noi.”

Un alt fotograf care ne promovează țara prin intermediul rețelelor sociale este venezueleanul Alejandro Ilukerwitsch, care s-a mutat de curând în România.

Pelerinajul de Florii, Paștele Cailor, dar și vizita Papei Francisc sau protestele din Piața Victoriei sunt doar o parte dintre evenimentele documentate de el anul acesta.

Alejandro Ilukerwitsch, fotograf: ”Am fost în Maramureș și în toată zona de nord a țării, în Suceava, Transilvania. Pasiunea mea este legată de oameni. Uneori petrec ore întregi făcând poze. Vorbesc cu oamenii, iar faptul că nu sunt de aici mă ajută. Îmi place să abordez oamenii pe stradă, să vorbesc cu ei. Uneori petrec cu ei o oră, două, le fac o poză sau mai multe.”

Pozele lui Alejandro au fost preluate de publicații din Polonia, Mexic și Italia.

Alți fotografi au prezentat frumusețile României printr-o serie de video-uri aeriene. Imaginile cu Delta Dunării sau zonele montane din țara noastră au fost văzute de zeci de mii de oameni pe Youtube.

Rețeaua socială unde au fost încărcate, însă, cele mai multe fotografii realizate în țara noastră este Instagram. Eticheta România a fost folosit de peste 6 milioane de ori în ultimii ani.

Explicația meteorologilor pentru valul de aer rece care a adus zăpadă în iulie
Explicația meteorologilor pentru valul de aer rece care a adus zăpadă în iulie
VIDEO PROTVPLUS.RO
turisti litoral
Motiv de scandaluri pe litoral. Turist: ”Se certa lumea pe aici, se apucau de păr”
Străinii, tot mai nemulțumiți de România. Povestea unui turist: ”A fost groaznic”
Cât cheltuie turiștii pe litoral pentru mâncare. Cel mai comandat fel nu e peștele
Turiștii, încântați de condițiile de pe litoral. Vor să își prelungească vacanța
Lacul din România care a intrat în Cartea Recordurilor. Scăldatul, permis doar 3 luni pe an
Ce trebuie să faceți ca să aveți cu adevărat un concediu reușit. Sfaturile psihologilor
nudisti
Imagini de pe singurele plaje pentru nudişti din țară. Turistă: ”Am rămas cu gura căscată”
Tot mai puțini turiști cu tichete de vacanță, pe litoral. "Vânzările au scăzut"
Mlaștini transformate în atracții turistice. Cât a costat investiția
Electric Castle, gata de start. Cât costă cazarea pe 5 nopți la o pensiune
Cât a plătit un bărbat pentru o ie, luată din bazarul de pe litoral: ”Făcută unicat"
Gara din România unde angajații CFR te trimit la toaletă în pădure. ”Coborâți în boscheți”