Turismul de iahting, tot mai popular pe litoralul romanesc. Suma la care se ridica o zi de vacanta in larg

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

Turismul de iahting este tot mai vizibil pe litoralul romanesc. Oameni cu adevarat indragostiti de mare, dar si de linistea din larg, dau camera de hotel pe o cabina dintr-o barca.

Cei care au incercat deja aceasta experienta spun ca, daca petreci cateva zile pe un iaht cu panze, nu te costa mai mult ca un sejur la 4 stele.

In zori, portul turistic de la Eforie Nord a prins viata. Zeci de iahturi cu panze erau pregatite sa plece catre Balcik, in Bulgaria, in cadrul regatei Poseidon. Desi sunt in competitie, membrii echipajelor o iau ca pe o vacanta in care oameni cu aceleasi pasiuni din Romania si Bulgaria petrec impreuna cateva zile pe mare.

Cu fiecare vara, numarul proprietarilor de ambarcatiuni se dubleaza. Oameni frumosi, care muncesc si 10 ore pe zi, cauta libertatea. Si o gasesc in largul marii, navigand cu toate panzele sus.

Astfel s-a dezvoltat turismul de iahting. Este la inceput pe litoralul romanesc, dar ai nostri i-au dat de gust. Mai ales ca nu trebuie sa ai propria ambarcatiune pentru a iesi la plimbare. Poti inchiria un iaht cu panze, pentru cateva ore sau pentru cateva zile.

Paula lucreaza in PR, la o companie din Bucuresti. Abia a descoperit iahtingul, iar noi am intalnit-o la prima ei iesire.

"Pentru moment, estimam ca cheltuielile se vor invarti undeva la 100-150 de euro de persoana. Ne-am acomodat pe banca, ne bucatarim singuri, e foarte confortabil si la indemana" - spune Paula.

La inceput de drum sunt si bulgarii. Un iubitor de sailing are o afacere in agricultura, iar timpul liber si-l petrece pe mare. A legat prietenii cu romani cu acelasi hobby pentru ca, spune el, "doar impreuna vom reusi sa dezvoltam acest sport pe Marea Neagra".

Daca vreti sa inchiriati un iaht cu panze, impreuna cu prietenii, o excursie de 3-4 ore, cu plecare din porturile Limanu, Eforie sau Constanta, costa in jur de 100 de lei de persoana. In pret intra combustibilul si skipperul care conduce ambarcatiunea. Pentru o zi intreaga, o sa platiti aproximativ 300 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO