Staţiunea unde mormanele de gunoaie sunt mai înalte decât muntele. Reacţia primăriei

Ultima actualizare: 04-01-2019 20:48

Tone de gunoaie murdăresc, din păcate, peisajul frumos de la Rânca. Muncitorii de la salubritate au apărut abia vineri să strângă sacii.

Gunoaiele lăsate în urmă de miile de turişti cazaţi la Rânca de la Crăciun încoace au fost adunate în saci de cabanieri şi depozitate pe marginea drumului, în aşteptarea gunoierilor.

"Deja muntele ăsta de gunoi e mai mare decât muntele din spate. Autorităţile au ajuns să concureze cu natura, care face muntele mai mare?", spune proprietarul unei cabane.

Abia vineri la orele prânzului muncitorii de la salubritate au venit să ridice gunoaiele.

"Acum s-a spart un sac şi văd că nu s a adunat de pe jos - rămâne acolo - probabil , staţiunea frumoasă, păcat de gunoaie”, spune un turist.

Cabanierii se plâng ca nici străzile laterale nu au fost curăţate de zăpadă.

Constantin Pănescu - preşedinte Asociaţia Cabanierilor din Rânca: "Până la urmă cred că trebuie făcut curat din birouri, şi nu doar la gunoaie ne referim, ci la gunoaie numiţi oameni"

Rânca este administrată de primăriile din Baia de Fier şi Novaci, iar edilii acestor localităţi promit că staţiunea nu va fi sufocată de gunoaie. Pun situaţia actuală pe seama aglomeraţiei din staţiune şi a numărului mare de maşini care blochează uneori accesul maşinilor de la salubrizare.

Dan Panduru, viceprimar comuna Baia de Fier: "E şi aglomeraţie, e greu, ca toată lumea vrea să circule - merge cu spatele ca să îşi facă loc - nu vedeţi cum e, e zăpada, parcările sunt pline, dar toate se rezolvă."

Dumitru Leuştean - primar oraşul Novaci: „Nu se întâmplă absolut nimic dacă cu câteva ore sunt decalate problemele şi vor fi rezolvate."

Muncitorii de la salubritate vor lucra şi sâmbătă, pentru a ridica toate gunoaiele din staţiune.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO