Spectacolul de Craciun din Sibiu care a impresionat turistii din intreaga lume. "Ma sibiez pe zi ce trece"

Ultima actualizare: 19-12-2014 06:59
Sibiu, lumini, Craciun - 5

Zeci de mii de leduri au colorat luni seara bulevardul Nicolae Balcescu, din centrul Sibiului. Localnici si turisti deopotriva au venit la inaugurarea evenimentului ''Sibiu Lights and More'', care se afla la a doua editie.

Daca anul trecut constructia gigant avea in componenta 50 de mii de leduri, anul acesta organizatorii au reusit sa adune mai bine de 80 de mii de luminite. Constructia luminoasa este inalta de 21 de metri si lata de 20. Pe o lungime de 300 de metri lumintele i-au incantat pe cei prezenti.

Un turist filipinez este impresionat de spectacol: „Imi place acest "palat" de lumini pentru Craciun, este minunat, este unic si niciodata nu am vazut un asemenea décor deosebit." Dar mai ales copii sunt incantati.

Zece zile au lucrat organizatorii pentru montarea acestei constructii luminoase desprinsa parca din povesti. Expozitia de led-uri, cu multe lumini colorate, a fost construita pe baza unei structuri de lemn sub forma unui tunel. Festivalul "Sibiu Lights and more" se afla la ce-a de-a doua editie iar printre primii vizitatori ai ineditei constructii s-a numarat si Adrian Daminescu. "Nimic nu este industrial facut!”, spune artistul. „Orasul e superb, eu ma sibiez pe zi ce trece!"

Pe langa impactul vizual foarte placut, organizatorii transmit si un mesaj in vederea reducerii consumului de energie electrica. " Acest bulevard istoric s-a transformat intr-o cetate luminoasa. Am impresia ca sunt intr-o catedrala luminata si sunt deosebit de incanatata”, spune Astrid Fodor, primar interimar al Sibiului. Seara a fost completata de un concert si un impresionant foc de artificii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO