Singurul muzeu din România care a primit un "Oscar". Este vizitat de sute de mii de turiști


Ultimul update: Marti 24 Septembrie 2019 09:49
Data publicarii: Marti 24 Septembrie 2019 08:19
Categorie: Stiri Turism

Muzeul Astra din Sibiu este singurul şi primul muzeu românesc în aer liber din Europa care a fost recompensat cu premiul Micheletti, considerat "Oscarul muzeelor".

Astra a concurat cu alte 19 instituţii similare din ţări precum Rusia, Franţa şi Marea Britanie.

Juriul a fost impresionat de tradiţiile şi obiceiurile româneşti, dar şi de cele ale minorităţilor.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare, iar vizitatorii pot întâlni diferite tipuri de gospodării româneşti păstrate aici de mai bine de o sută de ani. Cei care vin aici, rămân uimiţi de ceea ce văd şi de ceea ce experimentează.

Tânăr: „E fantastic! Suntem atraşi de astfel de lucruri. Ne plac mai mult vremurile din trecut decât cele moderne. Iar să poţi să te întorci aici şi să vezi metodele astea arhaice e chiar distractiv. E minunat să venim cu toată familia şi să privim toate acestea."

Tânăra: „E o senzaţie de dor, de bunici, de casă, de tot! De mâncare, de gust, de mirosuri, e foarte plăcut să simiţi din nou acele senzaţii!"

Muzeografii au reuşit să readucă la viaţa activităţile specifice satului românesc precum cositul ierbii, tunsul oilor, pregătirea casului şi torsul lânii.

Deşi în cursa pentru marele premiu au fost 19 muzee din Europa, ASTRA a impresionat juriul cu tradiţiile rurale din toate zonele ţării.

Ciprian Ștefan, directorul muzeului ASTRA: "E o onoare care ne îndeamnă să creştem şi mai mult. Noi am aplicat pentru muzeu cu tehnici inovative, noi metode de abordare a patrimoniului, noi metode de comunicare."

Muzeul Astra a avut peste 600.000 de vizitatori anul trecut, tocmai prin crearea de evenimente culturale, educative şi gastronomice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Noua atracţie turistică în Iordan: avion de tip Tristar. Ce se află în interiorul lui
50 de ani de la prima cursă Concorde. Evenimentul, marcat printr-o expoziție inedită
Ce s-a întâmplat cu bucata de rocă de pe Lună primită de Ceauşescu de la americani
VIDEO PROTVPLUS.RO