Reacţia turiştilor după ce mănâncă pentru prima dată "chisătură". "Un lucru copleşitor"


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 21:07
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 19:28
Categorie: Stiri Turism

Este primăvara, iar în minunatele sate din Transilvania, a început sezonul picnicurilor cu bunătăţi românești, săsești și ungurești.

De acum, și până în octombrie, turiștii sunt invitaţi, la mese întinse, urmate de drumeţii. Iar din acest an, traseele culinare, se extind şi în Oltenia, Muntenia, şi Dobrogea.

Vechi de şapte secole, satul Sibiel în care trăiesc 400 de suflete a găzduit un astfel de eveniment. Brânzeturile de oaie, cârnaţii afumaţi, pasta de jumări, chifteluţele de porc, pita de casă cu pastă de urzici, fasolea bătută şi plăcintă cu varză - toate au tronat pe mese.

Aşadar după un picnic copios, turiştii au luat-o la pas prin sat. Cei cărora li s-a făcut din nou foame, au fost primiţi şi în ograda acestei gospodine.

"Am gătit sarmale cu carne de porc, afumătura în jurul lor să prindă gust. Şi multă chisătură, chisătura fiind slănină afumată dată prin maşină şi pusă aici să fiarbă", explică gospodina.

"Au mers foarte bine după puţin efort fizic, prin livezi, chiar s-a potrivit. Ca la mama acasă, chiar dacă mama vine din Moldova şi am mâncat sarmale din Transilvania, dar se înrudesc”, spune o turistă.

"Trăim în asfalt, între blocuri în fiecare zi. Suntem mânaţi numai de fastfood, burgeri, paste şi pizza. Iar o astfel de experienţă în munţi e o chestie, un lucru copleşitor pentru cei ce trăiesc la oraş", spune un turist.

Ziua s-a încheiat cu un atelier de pictură pe sticlă. În acest an vor fi organizate 46 de astfel de întâlniri culinare, în judeţele Sibiu, Mureş, Braşov, Cluj, Bistriţa, Sălaj şi Bihor. Toţi cei interesaţi vor plăti o taxă de 100 de lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Secretul cozonacului de post. Ce se foloseşte de fapt în loc de ouă
Reacţia unor turişti veniţi în Sibiu când primesc un desert din cânepă
Clujenii, uimiți cu preparatele ciudate de la un târg de invenții culinare
VIDEO PROTVPLUS.RO