"Mica Elvetie" din Muntii Sureanu, alternativa la aglomeratia din Valea Prahovei. De ce turistii il considera un colt de Rai

03-01-2016 17:20


Satui de aglomeratia de pe Valea Prahovei sau dornici sa vada alte locuri, multi turisti au testat partiile din Muntii Sureanu, unde au gasit zapada naturala.

Iubitorii de sporturi de iarna au fost incantati de toate cele 9 partii cu grade diferite de dificultate. Si chiar daca au fost minus 17 grade afara, frigul nu i-a deranjat deloc.

La 82 de kilometri de Sebes, la peste 2000 de metri altitudine, am gasit un peisaj parca desprins dintr-un basm. Statiunea montana Sureanu din judetul Alba este locul in care ar trebui sa ajunga macar o data in viata orice aventurier. Pe schiorii experimentati i-am intalnit pe traseele marcate prin padure. Iar pe incepatori in zonele special amenajate.

Reporter: V-ati mai dat cu schiurile?
Turist: Este inceputul.
Reporter: Si aveti emotii?
Turist: Da, da.

Cum statiunea nu este foarte aglomerata, turistii s-au putut bucura din plin de partiile care se intind pe mai bine de 10 kilometri.

Ana,turista Ploiesti: "E primul an cand vin si imi place pentru ca  sunt partiile largi.  Decat la Sinaia e mai bine, noul an l-am inceput pe partie chiar am inceput cu doua zile inainte si a fost foarte fain. Ne prinde sportul si sa avem un an in viteza."

Turistii care au aflat de mica Elvetie din muntii Sureanu vin din toata tara ca sa se bucure de linistea si frumusetea incredibila a acestui colt de rai.

Reporter: Ce va place cel mai mult?
Turist: Zapada, aerul De obicei e cam aglomerat, dar de data asta o.k."

Loredana Chifor, turista Satu Mare: "Stiam ca partiile sunt foarte frumoase si sunt partii destul de multe, zapada naturala, lume nu chiar asa de multa, ceva mai exclusivist sa zic asa, foarte frumos.mai frig decat ma asteptam, dar e ok."

Unii au comparat partiile de pe domeniul schiabil Shureanu cu cele din alte tari.

Nicoleta Bintintan, turista: "Noi mergem in Austria in fiecare an, dar e destul de asemanatoare cu Austria, bine partiile nu sunt atat de lungi, dar conditiile sunt foarte bune"

O urcare cu telescaunul sau teleskiul costa 10 lei, iar un abonament pentru o zi, 85 de lei. Va puteti incalzi cu un vin fiert sau o ciocolata calda, care costa 5, respectiv 7 lei. Iar daca vi se face foame, o pizza costa cel putin 23 de lei. Cat despre cazare, in zona Poarta Raiului, in apropierea partiilor de ski, sunt 4 unitati de cazare, iar o camera costa intre 100 si 200 de lei pe noapte.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO