Japonezii, impresionati de Salina Turda. Au inclus-o in cadrul unui program care prezinta locuri speciale din intreaga lume

29-08-2014 19:36

Japonezii vor vizita cu siguranta Salina Turda, cand vor vedea reportajul care se filmeaza in aceste zile. Productia va fi difuzata in prime-time de televiziunea nationala japoneza, in cadrul unui program care prezinta locuri speciale din intreaga lume.

NHK, televiziunea nationala a Japoniei, a filmat vineri in subteran un reportaj despre Salina Turda, vazuta de un japonez indragostit de Romania. "Locuiesc de 12 ani in Cluj si am fost invitat de catre televiziunea nationala NHK sa prezint Salina Turda", spune el.

Materialul va fi difuzat in cadrul unui program care, in fiecare saptamana, prezinta cate un loc special de pe planeta.

"Salina i-a fascinat pe japonezi, au zis ca ei au magazine, parcari in subteran, nu asa o lume minunata cum avem noi aici. Speram ca intr-un an, doi sa vedem cat mai multi turisti japonezi aici", spune Olivia Berghianu, agent de turism.

Tot in Salina Turda si-a instalat platoul de filmare echipa unei productii americane. "Nameless" este un thriller psihologic. Filmul il are ca protagonist pe celebrul actor Conan Stevens, cunoscut pentru roluri in "Urzeala tronurilor", "Spartacus" ori "Hobbit". Americanul spune ca de cand a inceput filmarile in salina se simte mai bine: "Dupa o calatorie de sase ore de la Bucuresti si pana aici, m-am trezit cu o infectie urata in gat. Dupa cateva zile de filmare, am inca nasul infundat, dar infectia din gat s-a dus. E mina de sare!"

In Salina Turda s-au filmat scena unui carnaval, cu peste 130 de figuranti, avand roluri de cantareti sau acrobati. "E ceva diferit, mai ales in modul in care filmam aici. E unic si clar diferit de standardul american in care lucram noi" sustine Blaine Courier, producatorul filmului.

"Sper sa iasa un film extraordinar. E primul film artistic turnat aici si cu siguranta ne va face reclama, ne va promova", crede Vasile Toth, directorul Salinei Turda.

Scene pentru aceasta productie au fost filmate si la Sighisoara, un alt loc frumos din Romania, care le-a placut strainilor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO