Hotelurile din sudul litoralului au intrat in renovare. De ce cred specialistii ca turistii prefera Mamaia si Vama Veche

Ultima actualizare: 18-04-2015 07:03

2015 pare sa aduca un val de aer proaspat si in sudul litoralului, ramas mereu in urma in competia cu nordul stralucitor, dominat de statiunea Mamaia.

Multi hotelieri s-au hotarat sa renoveze cladiri vestite inainte de 1989 si vor sa le reclasifice de la doua, la patru stele. Pregatirile vor mai dura insa, astfel incat, de 1 Mai, ofertele in Neptun, Olimp, Venus sau Jupiter sunt limitate.

Proprietarii vor sa transforme total un hotel din statiunea Venus, situat chiar pe malul marii.

"Investitia este de 2 milioane de euro. Lumea a inceput sa vina la confort, frumos, 3-4 stele. Asta este o problema in sudul litoralului, ca nu exista dorinta de investitie in domeniul hotelier, noi vrem sa vina nu doar o data, ci de mai multe ori", spune managerul hotelului, Stefan Larem.

Santiere sunt in Neptun, Olimp, Venus, Jupiter sau Saturn, semn ca cei care au afaceri aici au inteles ca turistii vor ceva mai mult.

Sase hoteluri vor trece in timp de la o stea sau doua la 3 si chiar 4 si pentru fiecare dintre aceste unitati de cazare investitiile sunt de aproximativ un million de euro.

Evident, si preturile vor sari cu 100, 200 de lei pe zi. "Multe dintre hotelurile din sudul litoralului au intrat in reparatii capitale. S-au daramat peretii, se recompartimenteaza camerele, se construiesc piscine si terase pe plaja, insa lucrarile vor fi gata abia la 1 iulie.

Asadar, de 1 Mai, doar 20 de hoteluri din Neptun, Jupiter, Venus, Eforie Nord si Sud vor fi pregatite sa intampine turisti. Pare putin, din cele peste 200 care vor fi inchise. Asa ca, cel mai probabil, oamenii vor merge si anul acesta la Mamaia sau in Vama Veche.

"Motivul pentru care nu deschid este ca nu vin atat de multi in sud, turistii vin pentru distractie, pentru nopti nedormite, nu sunt suficiente facilitati in sud pentru aceasta zona", spune Aurelian Marin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

De 1 Mai, ofertele din sudul litoralului oscileaza intre 250 de lei pachetul de minimum de doua nopti la 3 stele si aproape o mie de lei, trei nopti cu mic dejun inclus, la patru stele.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO