Cum arata Marea Neagra pe singurele plaje pustii de pe litoralul romanesc: "Apa e frumoasa, turcoazul ii da o nota aparte"

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00

Vara este in toi, asa ca, daca ajungeti pe litoralul romanesc, petreceti macar cateva ore pe ultimele plaje pustii de la noi. Marea are o culoare ireala la Tuzla sau 23 august, ultimele redute necucerite in totalitate de turisti.

Puteti incerca si in sudul litoralului. Acolo, ascunse printre diguri, veti gasi adevarate oaze de liniste, cu nisip fin.

In Tuzla, de la soseaua principala, un drum de pamant te duce spre un loc magic. Bine ascunsa de privirile curiosilor, plaja se iveste dupa un mal abrupt. Privelistea iti taie rasuflarea. Marea ne cucereste pe loc.

Pe un cearsaf, doua tinere se bucura de aceasta liniste nefireasca pentru litoralul nostru. Oana si Elena au venit la mare sa sarbatoreasca. Abia au absolvit Facultatea de Geografie si dupa cateva zile de petrecere in Mamaia, si-au dorit sa incerce si altceva.

Turista: "Imi place foarte mult, apa este foarte frumoasa, iar turcoazul ii da o nota aparte. Fiind un flux mare de turisti, la Mamaia este altceva, dar aici este liniste, doar 2-3 oameni."

Turista: "Daca as fi cu un grup mai mare de persoane si as sta intr-o rulota, intr-o cazare mai decenta, cu dus, as rezista fara probleme."

Daca va este foame, puteti manca la cherhanaua pescarilor din Tuzla. Cu regret, lasam in urma acest loc si ne indreptam spre localitatea 23 august.

Marea agitata din ultimele zile a muscat din plaja si a adus alge pe mal, dar parca nimic nu stirbeste frumusetea acestui paradis.

Turista: "Asa sa ramana cel mai bine, este mai retrasa. Mai avem plaje retrase? Nu cred. Nici in Vama nu mai este asa cum, era inainte, s-a cam dus. Cam asta a ramas, nu stiu cum e in nordul litoralului, dar la noi e cam singura."

Daca va petreceti vacanta la Neptun, Olimp sau Venus si vreti sa scapati de aglomeratie, va dam un pont.

Daca vreti sa construiti in liniste castele de nisip la malul marii noastre, inarmati-va cu rabdare si explorati sudul litoralului. Veti gasi ascunse printre diguri astfel de plaje pustii, unde linistea este garantata, mai ales in cursul saptamanii.

Turist: "Sunt plaje virgine, nepopulate. Noi ne indepartam numai cateva sute de metri maximum si gasim loc de plaja linistit."

Turist: "Mie mi se pare ca sunt foarte dragute plajele astea neamenajate iti dau o anumita intimitate ca sa te bronzezi sa te distrezi sa vii cu prietenii doar ca este foarte incomod ca plajele neamenajate nu sunt curatate cum trebuie si vedeti aici sunt numai aici alge, numai pietre."

Daca vreti sa va petreceti o zi pe aceste plaje izolate, luati-va apa si provizii de mancare, pentru ca in aceste zone nu exista beach baruri sau chioscuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO