Cine este romanul care apare intr-una dintre primele fotografii subacvatice facute vreodata. Imaginea are peste 100 de ani


Ultimul update: Marti 13 Septembrie 2016 07:13
Data publicarii: Sambata 10 Septembrie 2016 08:28
Categorie: Stiri Turism
EmiL Racovita scafandru

O fotografie din secolul al XIX-lea in care apare unul dintre cei mai celebri savanti romani a devenit virala pe Internet. 

Imaginea, realizata in iarna anului 1899 de biologul si scafandrul francez Louis Boutan, il infatiseaza pe Emil Racovita. Este una dintre primele fotografii subacvatice realizate vreodata si a fost facuta la Banyuls-sur-Mer, unde Racovita a fost director-adjunct al Laboratorului Oceanologic „Arago”. Poza a devenit virala dupa ce a fost postata in retelele sociale de mai multe site-uri dedicate fotografiilor istorice.

Nascut la Iasi in 1868 intr-o familie boiereasca, Emil Racovita este considerat fondatorul biospeologiei. In 1920 a infiintat la Cluj primul institut speologic din lume iar cativa ani mai tarziu, la initiativa sa, a fost creat primul oficiu national de turism din tara noastra, ONT. Infiintat oficial in 1936, acesta a intrat in faliment in 2012.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO