1 Mai in Bucovina. Pensiunile de langa manastiri se bucura de oaspeti veniti din toata tara: "Multa liniste, ceva deosebit"

Ultima actualizare: 06-05-2015 06:54

Vacanta de 1 mai a readus la viata si batrana Bucovina. Pensiunile de langa manastiri se bucura de oaspeti ajunsi in zona pentru alt tip de turism.

Vor sa viziteze vechile biserici, sa se plimbe mult in mijlocul naturii, in nu in ultimul rand sa guste din bucatele locului, vestite peste mari si tari.

In timp ce atatia turisti s-au grabit spre mare, Darius din Constanta a facut drumul invers. Si-a luat sotia, copilul, parintii si socrii si a ales soarele de Voronet.

Darius, turist din Constanta: Pentru liniste in special si pentru aer curat in zona asta frumoasa a Bucovinei. Multa liniste, ceva deosebit, frumos si cu siguranta vom reveni.
Reporter: De ce nu ati ales marea, toata lumea merge acolo?
Darius: Fiecare cu preferintele lui si nu e momentul de 1 mai. Acolo, in plin sezon, in alta perioada a anului.

Florin s-a inchinat in linistea bisericii de la Voronet. El si Anca au venit aici de la Oradea tocmai pentru a se desprinde un pic de agitatia cotidiana.

Anca: "O atmosfera foarte placuta, liniste, incarcarea bateriilor. Poti sa te intorci acasa cu alta energie."

Florin: "Avem locuri foarte frumoase si trebuie vizitate."

Un alt grup este din Vrancea. Printre ei si domnul Cornel, mare amator de plimbare, intr-o zona incarcata de istorie si spiritualitate.

Cornel Petre, turist din Focsani: "Chiar e nevoie de o aplecare catre cultura, catre acele lucruri care ne dau forta noua, romanilor. Si cred ca asta e motivul, si asa am si auzit pe multi discutand si in autocar: Cauta sa se regaseasca."

In Bucovina, costul unui sejur de doua zile si trei nopti in aceasta perioada s-a ridicat la cel mult 400 de lei de persoana, cu demi-pensiune si cazare la doua margarete.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO