Usa deschisa si pentru victimele violentei in familie, la Centrul de asistenta din Recas

29-02-2012 09:28


Violenta domestica

Centrul de asistenta si protectie a victimelor traficului de persoane se reorganizeaza.

Consiliul Judetean Timis a aprobat, la cererea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, transformarea centrului in unul de asistenta si protectie a victimelor traficului de persoane si a victimelor violentei in familie.

Astfel, acest centru va avea doua componente: serviciul de asistenta si protectie a victimelor traficului de persoane, cu o capacitate de 30 de locuri, si serviciu de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei in familie, cu 25 de locuri.

Pentru aceasta reorganizare, DGASPC Timis a incheiat o conventie de colaborare cu Asociatia “Generatie Tanara”(Uniga-Liv). Prin aceasta, DGASPC se obliga sa asigure cheltuielile cu energia electrica, termica, apa, canal, salubritate si a serviciilor de paza pentru centru, iar celelalte cheltuieli necesare functionarii vor fi asigurate de catre Asociatia “Generatie Tanara”.

CJ Timis a aprobat darea in folosinta gratuita, pe termen de cinci ani catre asociatie , a imobilului de la Recas, insa cum ONG-ul are o perioada de valabilitate de numai 3 ani, darea in folosinta va fi doar pe aceasta durata.

Lucrarile de reparatii si investitii in imobil vor fi realizate numai cu aprobarea CJT si revin exclusiv in sarcina Asociatiei “Generatie Tanara”.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO