Timisorenii si-au pecetluit iubirea pe Podul Indragostitilor, ca in marile capitale europene

15-02-2013 09:20


De Valentine's Day, peste 50 de cupluri din Timisoara au prins de gardul de protectie cate un lacat inscriptionat cu initialele lor, ca simbol al iubirii vesnice, si si-au facut promisiuni... de suflet.

 

Apoi, pentru ca sentimentele sa fie eterne, au aruncat cheitele in raul Bega. 

Fenomentul lacatelor iubirii a facut ocolul Pamantului - Roma, Paris, Londra, Praga. Si... acum si Timisoara, unde dragostea a plutit ieri in aer.

Pe Podul Indragostitilor s-au plimbat ieri si Liz si Catalin, care gasesc mereu prilej sa se bucure de povestea lor, ce dureaza de 13 ani. De Valentine's Day au doar un motiv in plus sa isi faca noi declaratii de iubire. "Comunicarea e principalul nostru secret. Nu tinem nimic inauntru si spunem totul.. si rezolvam totul impreuna. Asa cum sta lacatul acesta inchis, asa o sa stam si noi tot timpul impreuna", au spus indragostitii.

Cei care sunt abia la inceputul unei relatii au inchis lacatele emotionati si si-au pecetluit iubirea plini de speranta. „Lacatul vrea sa simbolizeze legarea si dragostea dintre cuplu. Sper sa fie la fel de puternica ca si un lacat. O iubesc si ea ma iubeste", a spus fericit, un tanar indragostit. 

Se spune ca aceasta traditie este inspirata dintr-un vechi obicei al soldatilor italieni, care agatau lacate pe diverse poduri din oras pentru a sarbatori faptul ca se intorc acasa, la cei dragi.


 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO