TIMIS: Afaceri ilegale "de sezon". 450 de kilograme de petarde si artificii, confiscate intr-o luna

20-12-2013 11:35


pirotehnice confiscate

 450 de kilograme de articole pirotehnice detinute ilegal au fost confiscate de politistii din Timis, in urma controalelor pe care le-au facut pe raza judetului, intr-o luna.

In perioada 20 noiembrie - 20 decembrie 2013, oamenii legii au luat la control mai multe centre comerciale, societati autorizate sa vanda astfel de materiale pirotehnice, dar si mai multe piete si targuri din Timis.

Au descoperit cu aceasta ocazie ca, mai multe persoane detineau in mod ilegal petarde sau artificii. In urma actiunilor, politistii au intocmit 11 dosare penale celor care comercializau articole pirotehnice fara a avea autorizatie si acte pentru marfa. De asemenea, in urma controalelor a fost confiscata cantitatea de 450 de kilograme de petarde si artificii, detinute ilegal.

“Activitatile fac parte din actiunea desfasurata la nivel national de Politia Romana, <FOC DE ARTIFICII>, pentru verificarea legalitatii desfasurarii operatiunilor cu articole pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice, in perioada sarbatorilor de iarna 2013/2014.", au transmis reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Timis.

Atentie, oamenii legii atrag atentia ca, “orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an".

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO