Spectacol de neuitat in liga a cincea! Vezi GALERIE FOTO de la meciul ASU Politehnica - AS Nadrag

19-11-2012 09:49


 Chiar dacă nu se mai luptă la câştigarea titlului de campioană, ba chiar a ajuns în campionatul judeţean, Politehnica Timişoara are parte de aceiaşi suporteri pătimaşi.

 Politehnica Timişoara a jucat aseară ultimul meci din turul de campionat, într-o atmosferă de sărbătoare. Meciul cu AS Nădrag s-a disputat în nocturnă, iar fanii au creat o atmosferă cum rar se vede şi în Liga I.

În toamna lui 2003, în Timişoara avea loc un moment istoric: primul meci jucat în nocturnă pe stadionul "Dan Păltinişanu". Magia lui Buia a întregit sărbătoarea, golul său cu călcâiul securizând drumul spre victoria împotriva Petrolului (2-1).

După nouă ani, Poli cea artificială a dispărut, iar timişorenii încearcă să îşi recapete gloria într-un mod cât se poate de cinstit: din liga a cincea. ASU Politehnica joacă pe stadionul Ştiinţa, acolo unde vechea Poli a evoluat de la debutul în prima ligă (1948), până la inaugurarea actualei arene "Dan Păltinişanu".
Aseară, micuţul stadion timişorean a consemnat o nouă premieră: ASU Politehnica a jucat pentru prima dată în liga a cincea în nocturnă. A lipsit călcâiul lui Buia, dar cei 1.000 de spectatori s-au delectat cu un gol şi o pasă de gol semnate de Iosif Rotariu (50 de ani). Alb-violeţii au câştigat cu 4-1 meciul cu AS Nădrag, însă mai important decât scorul a fost faptul că fanii au cântat din primul până în ultimul minut, iar la începutul reprizei secunde au creat o coregrafie superbă din zeci de torţe. Atmosfera de pe "Ştiinţa" şi mesajul de la peluză ("Obligatoriu înainte") sunt semne că reconstrucţia curată a lui Poli ar putea avea, totuşi, succes. Cel puţin, 1.000 şi ceva de "nebuni" cred asta.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO