Primaria incepe razboiul impotriva ciorilor din oras. La ce metoda recurge

21-10-2013 09:53


ciori Timisoara

 Zeci de mii de ciori zboara deasupra orasului in fiecare dimineata si seara. Stolurile de pasari negre au devenit inamicul public al Timisoarei, iar potrivit viceprimarului Traian Stoia, din aceasta saptamana vanatorii vor incerca sa le alunge din oras.

 Peisajul de la Timisoara seamana izbitor cu scenele apocaliptice din celebrul film de groaza “Pasarile”, de Alfred Hitchcock. De cum se lasa intunericul, centrul Timisoarei este asaltat de ciori. Sunt peste 150.000 de pasari care se aduna ca la un semn deasupra orasului. Se invart in jurul Catedralei Mitropolitane si se adapostesc apoi in copacii din parcul alaturat.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, pentru inceput vor fi puse in functiune echipamentele cu ultrasunete, iar daca aceasta metoda nu va da roade, la sfarsitul saptamanii vor fi chemati mai multi vanatori.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Dimineata avem o imagine macabra, avand in vedere numarul de ciori. Vom aduce mai multi vanatori, care vor veni cu conditia sa avem acceptul Politiei si al Jandarmeriei”.

Scene apocaliptice, ca intr-un film de Hitchcock, in Timisoara. Orasul, invadat de 150.000 de ciori

In trecut s-au incercat mai multe variante pentru a alunga stolurile de pasari din centrul orasului. Edilii au incercat sa le alunge chiar si cu ultrasunete, insa metoda nu a functionat. Specialistii spun ca ciorile sunt atrase de groapa de gunoi de la marginea Timisoarei care, desi a fost inchisa in urma cu doi ani, a ramas descoperita.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO