Scene apocaliptice, ca intr-un film de Hitchcock, in Timisoara. Orasul, invadat de 150.000 de ciori

Ultima actualizare: 13-11-2012 06:57

Ciorile au devenit inamicul public numarul unu la Timisoara. Dimineata si seara, orasul este asaltat de stoluri de pasari negre, mai ceva ca in filmul lui Hitchcock.

Zgomotul este infricosator, iar oamenii se trezesc in mijlocul unui cosmar din care se roaga sa scape.

Peisajul de la Timisoara seamana izbitor cu scenele apocaliptice din celebrul film de groaza Pasarile, de Alfred Hitchcock.

De cum se lasa intunericul, centrul Timisoarei este asaltat de ciori. Sunt peste 150.000 de pasari care se aduna ca la un semn deasupra orasului. Se invart in jurul Catedralei si se adapostesc apoi in copacii din parc.

Primaria a incercat mai multe metode ca sa scape de ciori, dar niciuna nu a functionat. Specialistii spun ca ciorile sunt atrase de groapa de gunoi de la marginea Timisoarei care, desi a fost inchisa in urma cu doi ani, a ramas neacoperita.

Dan Diaconu, viceprimarul din Timisoara: "S-a incercat un proiect de alungare a ciorilor cu tehnologie de ultrasunete, nu a functionat. O alta solutie pe care o testam in momentul de fata este una legata de campul electric, insa necesita investitii masive".

Autoritatile recunosc ca singura solutie ca sa scape de ciori ar fi acoperirea gropii de gunoi, dar nu au bani pentru asta. Au depus insa un proiect si spera sa obtina fonduri europene, astfel incat resturile sa nu mai zaca in bataia vantului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO