Prezenta de 91% la simularea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat, la Limba materna

Ultima actualizare: 15-03-2013 00:16
simulare bacalaureat

 Peste 320 de elevi din judetul Timis au sustinut in aceasta dimineata simularea la Limba materna, pentru Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat. Prezenta pentru aceasta zi este de 91%, cu zece procente mai mare ca la evaluarile de ieri.

 In aceasta dimineata, de la ora 09:00, 154 de elevi de clasa a VIII-a si 177 de elevi de liceu aflati in ani terminali, au mers la scoala nu pentru orele obisnuite de curs, ci pentru a simula examenul la Limba materna. In total, pentru aceste probe, s-au inscris 362 de elevi, insa dintre acestia doar 331 s-au prezentat in sala de examen.

Cei mai multi elevi inscrisi pentru simularea examenului de Bacalaureat au fost la Limba germana, 93 la numar, insa dintre acestia la examen au ajuns doar 86. La Limba maghiara au fost 55 de candidati inscrisi, insa au fost prezenti in sali 52. Pentru a da examen la Limba sarba au venit 28 de candidati, din 33 de inscrisi initial, iar la Limba ucraineana, au sustinut examenul 11 elevi.

Simularea pentru Evaluarea Nationala a fost sustinuta in noua sali de curs, dintre care patru au fost supravegheate video, iar simularea pentru examenul de Bacalaureat a fost sustinuta in zece sali, dintre care sase erau monitorizate cu camera de supraveghere.

Pentru elevii claselor a VIII-a, ultima proba va avea loc luni, pe 18 martie, la matematica. Elevii aflati in an terminal, vor mai avea de sustinut doua probe. Pe 18 martie la matematica sau istorie, in functie de profilul la care studiaza, iar ultimul examen va fi in 25 martie, si este reprezentat de proba la alegere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO