Pentru elevii din Timis si Hunedoara,“Scoala Altfel” a inceput la Inspectoratele judetene de Politie

01-04-2013 13:07


scoala altfel la politie

 Incepand de astazi, timp de o saptamana, scoala va fi... altfel: fara note si extemporale, fara catalog sau ore lungi de stat in banca.

 Profesorii le-au pregatit elevilor iesiri in aer liber, excursii sau vizite in locuri mai putin obisnuite, ateliere practice si jocuri in domenii variate, care sa le valorifice talentele si preocuparile extra-scolare.

Portile Inspectoratului de Politie al judetului Timis au fost deschise astazi pentru elevii curiosi sa cunoasca meseria de politist. Elevii clasei a IX-a de la Colegiul C.D. Loga au vrut sa fie initiati in tainele criminalisticii, asa ca le-au fost prezentate laboratoarele Serviciului Criminalistic, cu toate dotarile de care beneficiaza politistii.

 

Si sediul Inspectoratului Judetean de politie Hunedoara a fost luat cu asalt de la primele ore ale diminetii. Aproape 100 de elevi au aflat direct de la politisti cum functioneaza radarul, de exemplu, sau armele de foc. L-au cunoscut cu aceasta ocazie si pe cainele Raj, antrenat sa prinda infractorii.

Programul “Scoala Altfel” se continua astazi la IPJ Timis cu vizita politistilor la Colegiul Emanuil Ungureanu, unde vor avea loc intalniri cu elevii din clasele IX-XII. Cu aceasta ocazie va fi infiintat si Centrul de Informare si Consiliere Scolara care va functiona in cadrul colegiului.

Pentru data de 02 aprilie este programata o intalnire cu elevii Colegiului F.S. Nitti, unde va avea loc si festivitatea de premiere a concursului “Eseul meu anti-violenta”.

Vizite asemanatoare vor fi organizate si in municipiul Lugoj, la colegiul din localitate, in data de 05aprilie si la Deta, in 3 aprilie.

Joi, 04 aprilie va fi sustinut la IPJ Timis programul “Job Shadow Day”, editia a 11 a, in care elevii vor petrece cateva ore in umbra unor profesionisti pentru a invata cat mai multe despre activitatile, indatoririle si responsabilitatile politistilor.

"Sa stii mai multe, sa fii mai bun" - acesta este sloganul sub care se desfasoara in acest an programul "Scoala Altfel". Dascalii si-au programat din vreme activitatile dupa ce, in prealabil, s-au consultat cu elevii si cu parintii. Muzeele vor fi arhipline, si in multe institutii se vor face, special pentru copii, ateliere practice. 


Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO