Transportul in comun pana la Ghiroda, mai aproape de adevar. Ce donatie a primit Primaria Timisoara

01-04-2013 11:17


ratt

Drumul dintre Ghiroda si Timisoara, parcurs cu un mijloc te transport in comun al RATT, pare sa se apropie din ce in ce mai mult de realitate.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a cedat municipiului Timisoara o portiune de drum din DN 6, pentru ca primaria sa poata extinde reteaua de mijloace de transport in comun pana in localitatea Ghizela. Acest proiect este unul mai vechi, insa faptul ca autobuzele nu aveau o portiune unde sa se poata intoarce spre Timisoara, a ingreunat implementarea proiectului.

Extinderea retelei de autobuze pana in Ghiroda se va face prin fonduri europene, insa pana acum nu a fost alocata o finantare pentru aceasta lucrare. Potrivit autoritatilor locale, acest pas era unul esential pentru ca proiectul sa fie eligibil.
“Fara acest transfer, proiectul nu ar fi putut beneficia de finantare”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Valoarea totala a lucrarilor ar putea ajunge pana la 25 de milioane de lei.

Pe langa extinderea retelei de transport in comun catre Ghiroda, pana la finalul acestui an, locuitorii din Dumbravita pot ajunge in Timisoara cu autobuzul RATT. Acest proiect a primit deja finantare de la Uniunea Europeana, si are termen de implementare dara de 31 decembrie. Valoarea acestui proiect se ridica la suma de 17 milioane de lei, dintre care 14 milioane de lei reprezinta fonduri nerambursabile.

Ajungi mai repede in Dumbravita sau Ghiroda.Troleibuzele isi extind traseul cu 42 de milioane de lei

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO