Studentii de la Universitatea de Vest platesc 50% din abonamentul RATT. Ce decizie a luat conducerea

01-04-2013 10:45


deschidere universitatea de vest timisoara

 De astazi, Universitatea de Vest din Timisoara revine la vechiul sistem de decontare al abonamentelor pe mijloacele de transport in comun.

 Un student de la Universitatea de Vest, care vrea sa isi faca abonament pe mijloacele de transport in comun ale RATT, va trebui sa plateasca de astazi, la ghiseu, jumatate din pretul abonamentului. Bani vor fi decontati direct de catre Universitatea de Vest. Dupa expirarea abonamentului, studentii trebuie sa depuna la secretariatul facultatii chitanta, iar Universitatea va vira in contul studentului suma platita.
Institutia de invatamant a revenit la vechiul sistem de decontare, care a fost valabil pana la 1 octombrie 2012.

Aceasta masura a fost luata pentru ca odata cu acordarea gratuitatilor direct la ghiseu, numarul abonamentelor a crescut. Astfel, si-au facut chiar si studentii care circula doar de cateva ori pe luna cu mijloacele de transport in comun.

“Deoarece numarul abonamentelor a crescut foarte mult de cand s-a introdus gratuitatea direct de la ghiseu, UVT se afla in imposibilitatea de a asigura decontarea abonamentelor pentru intreg anul universitar, in aceste conditii fondurile fiind epuizate deja in mare masura. Pentru a nu ajunge in situatia de a nu mai deconta niciun abonament, se va reveni la vechiul sistem de decontare”, au transmis reprezentantii Organizatiei Studentilor din Universitatea de Vest.

Ministerul Educatiei Nationale asigura 50% din valoarea abonamentelor tuturor studentilor pentru mijloacele de transport in comun, insa fondurile sunt limitate. Suma alocata Universitatii de Vest pentru aceste decontari se ridica la aproximativ 70.000 de lei pe luna.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO