O ora din viata unui biciclist,in Timisoara. VIDEO realizat de un impatimit al mersului pe doua roti

10-01-2013 09:17


Un tanar din Timisoara sprijina mersul pe bicicleta prin imortalizarea fiecarui moment pe vehiculul cu doua roti. De cateva luni, inainte de a se urca pe sa, el porneste camera video instalata pe ghidon si porneste la drum.

Alex Valentin are 24 de ani si este din Timisoara. De trei ani, merge zilnic pe bicicleta aproape 20 de kilometri. In toata aceasta perioada a intampinat foarte multe probleme in traficul pe doua roti. Pentru a deschide ochii autoritatilor, el si-a instalat o camera de filmat pe ghidonul bicicletei. Astfel ca, in fiecare zi, in timp ce pedaleaza, surprinde fiecare obstacol cu care se confrunta un biciclist in Timisoara. Timp de o ora, a mers neincetat prin oras si astfel a realizat un filmulet care surprinde cele 60 de minute din viata unui biciclist in Timisoara.


Incerc sa promovez cat mai mult mersul pe bicicleta. Din nefericire, pe strazile din Timisoara te intampina foarte multe probleme: gropi, piste impracticabile, masini parcate pe piste, oameni nervosi pe noi fara motiv. Am facut acest filmulet pentru a atrage putin atentia autoritatilor. Din cate am inteles, va fi adoptata o lege prin care biciclistii vor putea sa circule in oras doar pe pistele special amenajate. Asta ar insemna ca in Timisoara sa nu se mai mearga pe bicicleta” a spus Alex Valentin.


In timpul liber, tanarul timisorean este si fotograf amator. El a realizat un proiect inspirat dupa un model din Copenhaga. Acesta promoveaza mersul pe doua roti. Astfel, Alexandru a creat o pagina pe o retea de socializare, unde publica fotografii cu timisoreni surprinsi pe bicicleta.


Din vara anului trecut am pornit proiectul Timisoara Cycle Chic. Acolo public, impreuna cu o prietena, fotografii cu oameni pe bicicleta pentru a incuraja un stil vestimentar cat mai chic, pe doua roti. De exemplu, nu fotografiem pe nimeni care poarta casca pe cap. Mersul pe bicicleta ar trebui sa fie pentru relaxare si un stil de viata sanatos, nu pentru a trai cu frica”, a marturisit tanarul.


Alexandru a participat si la o strangere de fonduri pentru Spitalul de Copii “Louis Turcanu”, cu proiectul sau. El a donat 20 dintre cele mai bune fotografii ale sale, care au fost scoase la o lictatie. La finalul evenimentului, a strans 1.000 de lei pentru Spitalul de Copii.

VIDEO PROTVPLUS.RO