Locuintele modulare vor fi impartite in mai multe zone ale orasului. Stoia: Ma tem de ghetou

05-07-2013 14:58


locuinte

 Locuintele modulare pe care primaria le va construi nu vor fi amenajate intr-o singura zona, cum era stabilit initial. Viceprimarul Traian Stoia spune ca daca ar fi mers pe aceasta idee, exista riscul ca zona aceasta sa fie transformata in „ghetou”.

 Initial, terenul pe care trebuiau construite locuintele modulare era o parcela de peste 17.000 de metri patrati in zona strazilor Legumiculturii – N.D. Cocea. Dupa mai multe discutii, specialistii au decis ca terenul sa aiba o alta intrebuintare, iar locuintele modulare sa fie construite pe sase terenuri cu suprafete cuprinse intre 800 si 1500 de metri patrati, spre iesirea din oras.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: „Daca facem intr-un loc 20 de blocuri din acestea, s-ar putea sa fie in majoritate si sa influenteze negativ viata celor din jur. Ma tem de ghetouri”.

Pana in momentul de fata, sase firme si-au anuntat interesul sa construiasca aceste locuinte, insa doar doua oferte sunt luate in calcul de edili. Este vorba de o firma din Recas care a venit cu o propunere de 4.600 de euro pentru un apartament de 22 de metri patrati si o alta firma din Sibiu, a carei oferta este de 5.500 de euro pentru un apartament de 30 de metri patrati.

De asemenea, persoanele care vor locui in aceste apartamente vor avea reguli stricte. Asta pentru ca actualii locatari din mai multe blocuri sociale din Timisoara nu isi platesc intretinerea la timp. In aceasta situatie este si o asociatie de locatari de pe strada Polona, acolo intr-un bloc de de 21 de apartamente, jumatate din locatari nu si-au mai platit intretinerea, iar de sase luni intreaga cladire a ramas fara apa calda.

„Oamenii care isi platesc intretinerea la timp sufera din cauza rau-platnicilor”, a incheiat viceprimarul Traian Stoia.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO