In Piata Iosefin au aparut deja primii comercianti. Vezi cand va fi deschisa in totalitate

04-01-2013 11:00


piata iosefin, timisoara

Inceputul acestui an a venit cu o surpriza pentru timisorenii din zona Pietei Iosefin. Ei isi pot cumpara legumele si fructele dintr-o piata ultramoderna.

In momentul de fata, locuitorii din cartierul Iosefin isi cumpara legumele si fructele de la parterul cladirii. Producatorii locali au fost mai vrednici decat ceilalti comercianti si au inceput deja sa isi vanda produsele. Ei nu i-au asteptat pe cei care au inchiriat spatii comerciale la etajele superioare, care nu s-au mutat complet. Abia de saptamana viitoare se asteapta ca cei care vand si alte produse in afara de legume si fructe, sa isi deschida tarabele.


Noua cladire a pietei din cartierul Iosefin este o investitie de peste 15 milioane de lei si a fost inaugurata la inceputul lunii decembrie. Din nefericire pentru ei, timisorenii nu au putut sa faca in noua piata cumparaturile pentru sarbatori. Procesul de licitare a spatiilor comerciale s-a incheiat abia pe 28 decembrie, timp in care timisorenii si-au cumparat produsele tot din vechea hala.


Totusi, comerciantii care nu au prins un spatiu la licitatia din decembrie, mai au o sansa in aceasta luna. “Dupa prima etapa a licitatiei, au mai ramas disponibile 27 de spatii. Pe 21 ianuarie va mai fi o noua licitatie si speram ca atunci sa ocupam toate aceste locuri”, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest, directorul Piete S.A., Victor Stefan.


Vechea hala care ii gazduia de vanzatorii din Piata Iosefin va fi demolata atunci cand toti producatorii se vor muta in noua piata. “Este o prioritate pentru noi sa eliberam piata veche pentru ca trebuie sa demolam acea hala. Acolo vrem sa incepem un proiect nou care e intarziat pentru ca nu este demolata hala”, a declarat primarul Nicolae Robu, atunci cand a inaugurat noua cladire.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO