Iancu le declara razboi suporterilor timisoreni! De ce ii cheama la TAS si care e raspunsul fanilor

24-10-2013 09:31


Marian Iancu

  Patronul care a adus-o pe Poli Timişoara pe locul doi în Liga I şi în cupele europene, după care a desfiinţat-o, intenţionează să facă rău şi alb-violeţilor din Liga a IV-a.

 Societatea patronată de Marian Iancu, SC Politehnica Timişoara, aflată în insolvenţă, a trimis un document la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş prin care îi cheamă la TAS pentru o mediere pe reprezentaţii clubului ASU Politehnica Timişoara, pe reprezenzaţii AJF şi pe reprezentaţii FRF.

Acesta este un pas preliminar înaintea unui litigiu. Întrucât au existat foarte multe procese la TAS în care au fost implicate cluburi româneşti este necesar ca înaintea unui proces să se încerce o mediere.

Marian Iancu, care şi-a exprimat in mai multe rânduri dorinţa de a dona palmaresul şi culorile Politehnicii Timişoara clubului ACS Poli (fostul ACS Recaş), doreşte să le interzică reprezentanţilor clubului din Liga a 4-a să foloseasca numele Politehnica şi culorile alb-violet. Omul care a asistat pasiv la moartea propriului club, aşteptând ca autorităţile să îl scoată din datorii, a fost contestat de Peluza Sud în ultimele sale luni ca patron al bănăţenilor. Suporterii l-au înjurat la toate meciurile din returul ediţiei 2011-2012 şi au afişat un mesaj prin care l-au numit “ţigan cerşetor”, iar Iancu vrea prin acţiunea iniţiată în această săptămână să se răzbune pe fanii care acum susţin atât afectiv, cât şi financiar, o echipă care aparţine de Universitatea Politehnica şi activează sub tutela AJF Timiş de mai bine de un deceniu.

Sebastian Novovic, liderul suporterilor timişoreni, a declarat că niciun reprezentant al acestei grupări nu se va prezenta la medierea de la TAS iniţiată de Marian Iancu.

"Marian Iancu este persona non-grata în fotbalul românesc, clubul său este dezafiliat, deci nu există, aşa că noi nu vom da curs acestei invitaţii la mediere. Îi transmitem lui Marian Iancu să ne lase să ne pregătim de Champions League", a declarat Novovic în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO