Emotii pentru elevii din Timis: astazi se afiseaza rezultatele finale la examenul de Bacalaureat

12-07-2013 10:00


rezultate contestatii bac

 O parte dintre elevii care au sustinut examenul de Bacalaureat trec astazi prin ultimele emotii. In centrele de examinare vor fi afisate rezultatele finale ale examenului, dupa contestatii.

UPDATE ora 12:45 Dupa rezolvarea celor 1127 de contestatii depuse de elevii din Timis, 275 de note au fost marite, 135 de note au fost miscorate, iar 763 au ramas nemodificate.

Procentul de promovabilitate in Timis a crescut in urma contestatiilor la 55,56%, fata de 54.41%, cat era dupa primele rezultate.

Pana la aceasta ora, rezultatele finale dupa contestatii nu au fost afisate in centrele de examinare din judet, intrucat Ministerul Educatiei nu a dat inca aprobarea pentru afisarea notelor.
_____________________________

In judetul Timis au fost depuse 1127 de contestatii, de catre elevi nemultumiti de faptul ca nota la Bacalaureat a fost mai mica decat se asteptau. Cele mai multe contestatii au fost depuse la Limba si literatura romana, acolo unde au existat 422 de elevi nemultumiti de nota primita. Apoi urmeaza Matematica, unde au fost 263 de contestatii si Biologia cu 143 de contestatii.

De asemenea, au mai fost 99 de elevi nemultumiti de nota primita la Isotrie, precum si 86 care au depus contestatie la Geografie. La celelalte materii au fost depuse mai putin de zece contestatii.

Contestatiile au fost depuse luni, 8 iulie, iar lucrarile au fost recorectate de comisii din judetele invecinate.

Promovabilitatea in acest an a examenului de Bacalaureat, in judetul Timis, este de 54.41%, mai mare cu peste zece procente fata de anul trecut. Pentru promotia curenta, promovabilitatea a fost de 60.02%, iar pentru promotiile anterioare, 33,30 % din elevi au obtinut o medie mai mare de sase.

De asemenea, in judetul Timis au fost trei licee cu promovabilitate zero. Este vorba de Colegiul Tehnologic Ortisoara, Liceul Teoretic Iris din Timisoara si Liceul Teoretic Socrates, tot din Timisoara.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO