Drum cu patru benzi catre Aeroportul “Traian Vuia”. Proiectul centurii de Sud, in pasi de melc

30-04-2013 13:13


Parlamentul a votat legea exproprierilor

In anii urmatori, timisorenii ar putea circula pe o sosea cu patru benzi catre Aeroportul International “Traian Vuia”. Reprezentantii Consiliului Judetean pregatesc un proiect de extindere a circulatiei catre cea mai importanta poarta de intrare in oras.

La proiect lucreaza deja specialistii din cadrul Consiliului Judetean, iar un studiu al acestei idei ar putea fi facut public luna viitoare. Acest drum ar trebui sa faca legatura si cu centura de Sud a orasului, un alt proiect despre care se vorbeste de ani buni, insa care nici in acest an nu a primit bani de la Guvern. Extinderea traseului catre aeroport ar putea incepe abia din anii urmatori. Cand aceste lucrari vor fi finalizate, in sensul giratoriu de la Ghiroda ar putea fi amenajat un panou de informare, iar iluminatul public din zona va fi schimbat.

Cat despre realizarea centurii de Sud a Timisoarei, proiectul inainteaza cu pasi de melc.

Asteptam verdictul ministrului Sova, cu care am avut o discutie. Ministerul trebuie sa stabileasca de unde vin banii: de la Uniunea Europeana sau de la Guvern. Proiectantul a facut ultimele modificari, au fost testate variante noi, se incearca o descarcare la Mosnita, sa vedem cum o putem incadra. Eu sper ca de anul viitor sa putem vorbi de constructia ei”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin.

Valoarea celor doua proiecte nu a fost facuta publica si nici durata de executie a lucrarilor.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO