De pe bancile scolii, in fotoliul de primar. Cum ajung elevii din Becicherecu Mic edili pentru o zi

Dată publicare: 26-07-2013 10:49
Dată actualizare: 29-07-2013 06:56


Intalnire cu Primarul de o zi, proiect Becicherecu Mic Timis

 La Becicherecu Mic, o localitate din Timis, primarul se schimba zilnic .Asta nu pentru ca actualul edil-sef si-ar fi dat demisia, ci pentru ca elevii premianti ai scolii din comuna au ocazia sa experimenteze timp de o zi cum se administreaza o localitate.

 Primarul Raimond Ovidiu Rusu a pornit un proiect inedit prin care aduce prichindeii de pe bancile scolii, in fotoliul de edil-sef al comunei. Proiectul “primar pentru o zi” a demarat in aceasta saptamana, iar toti elevii premianti din localitate vor avea ocazia sa simta pe pielea lor cum e sa fii conducatorul comunei.

O zi de lucru a micutilor incepe de la primele ore ale diminetii. Primul pas este sa isi verifice agenda de lucru si sa isi stabileasca toate intalnirile din timpul zilei. Urmeaza apoi sa ii cunoasca si pe alti sefi de institutii, iar in cazul in care apare o problema pe teren, “primarul de o zi” se deplaseaza la fata locului pentru a o remedia.

Maria Mirabela Nistor a fost primarul zilei de joi in localitatea Becicherecu Mic. Ea este absolventa a clasei a VI-a si a obtinut premiul intai in anul scolar precedent. Tanara eleva a studiat problemele localitatii si s-a intalnit cu primarul Eugen Dogariu.

Astazi a venit randul unui elev de clasa a VII-a sa preia atributiile primarului. Baiatul va avea o agenda foarte incarcata, va vizita institutiile din Timisoara, iar printre intalnirile de pe agenda sa se numara intrevederea cu presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

Raimond Ovidiu Rusu, primar Becicherecu Mic: “In prima faza, primari pentru o zi vor fi elevii care au obtinut premiul intai. Acestia vor fi in fiecare zi cate unul. Apoi, de saptamana viitoare vor fi cei care au obtinut premiul doi si vor fi cate doi intr-o zi. Primari pentru o zi vor fi si elevii care au obtinut premiul trei, acestia vor fi cate trei intr-o zi”.

La finalul zilei, primarii pentru o zi vor fi recompensati cu salariul pentru o zi al edilului. Cei care au premiul intai cu suma de 100 de lei, cei cu premiul 2 cu suma de 80 de lei, iar cei care au obtinut premiul trei la scoala vor primi suma de 50 de lei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO