Cum a ajuns Casa Muhle in proprietatea rromilor. Consiliul Judetean Timis va deschide o ancheta

Ultima actualizare: 31-01-2013 07:06
casa muhle,timisoara

 Reprezentantii Consiliului Judetean Timis vor demara in aceasta luna o ancheta pentru a vedea cum a ajuns Casa Muhle in proprietatea clanului de rromi Carpaci-Stancu.

 Presedintele CJT, Titu Bojin, a anuntat ca institutia pe care o conduce se va implica in problema Casei Muhle. Astfel, va demara o ancheta care sa rezolve “misterul” prin care monumentul istoric a ajuns in mainile actualilor proprietari.

Vrem sa vedem cum s-a ajuns la aceasta situatie. Am discutat si cu Prefectura, vom primi ajutor si de acolo in privinta anchetei. Proprietatea se afla pe raza municipiului Timisoara, primaria trebuia sa faca o solicitare de expropriere, insa pana acum nu am primit nimic. Eu nu sunt de acord cu exproprierea, din nefericire acolo a mai ramas doar o bucata de teren, din cladire mai exista doar cateva ziduri”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

In ultimele doua luni, Casa Muhle a trezit spiritul civic al timisorenilor. Pana acum au fost organizate doua proteste pentru “a deschide ochii autoritatilor”, dupa ce monumentul a fost lasat fara acoperis de proprietari. Doi consilieri locali au realizat un proiect de hotarare prin care il mandatau pe primar sa porneasca negocierile de cumparare a Casei Muhle, insa acesta nu a trecut de votul Consiliului Local.

“Mi-e frig fara caciula!” Timisorenii au protestat la Casa Muhle fata de dezinteresul autoritatilor

Solutie fulger pentru salvarea Casei Muhle.Doi consilieri locali vor ca primaria sa cumpere cladirea
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO