Cum a ajuns Casa Muhle in proprietatea rromilor. Consiliul Judetean Timis va deschide o ancheta

28-01-2013 14:17


casa muhle,timisoara

 Reprezentantii Consiliului Judetean Timis vor demara in aceasta luna o ancheta pentru a vedea cum a ajuns Casa Muhle in proprietatea clanului de rromi Carpaci-Stancu.

 Presedintele CJT, Titu Bojin, a anuntat ca institutia pe care o conduce se va implica in problema Casei Muhle. Astfel, va demara o ancheta care sa rezolve “misterul” prin care monumentul istoric a ajuns in mainile actualilor proprietari.

Vrem sa vedem cum s-a ajuns la aceasta situatie. Am discutat si cu Prefectura, vom primi ajutor si de acolo in privinta anchetei. Proprietatea se afla pe raza municipiului Timisoara, primaria trebuia sa faca o solicitare de expropriere, insa pana acum nu am primit nimic. Eu nu sunt de acord cu exproprierea, din nefericire acolo a mai ramas doar o bucata de teren, din cladire mai exista doar cateva ziduri”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

In ultimele doua luni, Casa Muhle a trezit spiritul civic al timisorenilor. Pana acum au fost organizate doua proteste pentru “a deschide ochii autoritatilor”, dupa ce monumentul a fost lasat fara acoperis de proprietari. Doi consilieri locali au realizat un proiect de hotarare prin care il mandatau pe primar sa porneasca negocierile de cumparare a Casei Muhle, insa acesta nu a trecut de votul Consiliului Local.

“Mi-e frig fara caciula!” Timisorenii au protestat la Casa Muhle fata de dezinteresul autoritatilor

Solutie fulger pentru salvarea Casei Muhle.Doi consilieri locali vor ca primaria sa cumpere cladirea
 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO