Solutie fulger pentru salvarea Casei Muhle.Doi consilieri locali vor ca primaria sa cumpere cladirea

10-01-2013 12:13


casa muhle,timisoara

 Actiunile timisorenilor incep sa fie auzite din ce in ce mai mult de catre alesii locali. Doi consilieri au gasit o solutie pe termen scurt pentru a salva Casa Muhle.

 Consilierii locali, Bogdan Hertog si Flavius Boncea, vor ca administratia locala sa inceapa negocierile cu proprietarii Casei Muhle, pentru ca aceasta sa intre in patrimoniul orasului. Pentru ca faptul sa fie implinit, cei doi consilieri au depus deja un proiect de hotarare care urmeaza sa fie supus votului in sedinta Consiliul Local.

Monumentul istoric se degradeaza constant, iar pana se vor termina actiunile in instanta, sigur nu va mai rezista. Este mai mult dorinta cetatenilor pentru a salva cladirea. Ceea ce am gasit noi este solutia pe termen scurt pentru a salva Casa Muhle. Daca nu merg negocierile, ar putea merge exproprierea. Aici ar fi si mai avantajos. Se va face o analiza pe metru patrat, va fi stabilita valoarea imobilului si din acest pret, vor fi scazute cheltuielile de renovare”, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest consilierul local, Bogdan Herzog.

Totusi, conducerea primariei nu pare sa fie de acord cu aceasta propunere. “Noi suntem implicati intr-un proces civil cu proprietarii cladirii si am fi pusi intr-o pozitie de inferioritate. Nu se justifica cumpararea si am crea un precedent periculos”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

In ultima luna, timisorenii au protestat de doua ori in fata Casei Muhle. Ei au aprins lumanari si au afisat pancarte cu mesajul “Mi-e frig fara caciula”. 

Gata cu ignorarea Casei Muhle. Administratia locala incepe demersurile pentru conservarea cladirii

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO