Business de garaj. Cum a ajuns un tanar de 27 de ani sa faca milioane pornind de la un xerox

mihai xerox

Cinci ani de munca, 11 garaje, 27 de angajati, cateva zeci de aparate-xerox, milioane de coli consumate si o cifra de afaceri de cateva zeci de mii de euro pe luna. Toate sunt ingredientele povestii de succes al carei personaj principal e Mihai.

Opt garaje stau aliniate, in complexul studentesc, cu portile deschise in fiecare zi tinerilor care invata la Timisoara. Este locul in care cu siguranta ai intrat macar o data, in timpul studentiei.

Afacere de familie

Sfarsitul anului 2006 a insemnat inceputul afacerii. Mihai si-a pus la bataie banii economisiti pentru sarbatorile de iarna, a facut un mic imprumut si a pornit la drum.
Primul pas a fost inchirierea unui garaj in Complexul Studentesc din Timisoara, si cumparararea unui aparat-xerox. Perioada imediat urmatoare a fost una de munca zi-lumina, in care singurul sau angajat era chiar el. "A fost ca a doua casa pentru mine. Orele pe care nu le petreceam acolo erau doar cele de somn", spune, cu nostalgie, Mihai.
Curand, actuala sotie i-a devenit si colega "la garaj", si astfel, afacerea a devenit una de familie. Primul angajat din exterior a venit abia dupa un an si jumatate de la demararea proiectului, cand s-a deschis si cel de-al doilea garaj.
Odata cu trecerea anilor, lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai bine. Ca drept dovada, la inceputul lui 2011 avea la activ 8 garaje in Complexul Studentesc, inca 3 spatii comerciale in zone centrale ale Timisoarei, plus spatiile de depozitare, 27 de angajati, si o cifra de afaceri de aproximativ 30 000 de euro pe luna. Mare parte din banii castigati sunt in permanenta reinvestiti, profitul final fiind unul de cateva mii de euro.

Studentul nostru, stapanul nostru

Citește și
Incendiu pentic
Casa de vacanta de la Brebu Nou a unui om de afaceri din Timisoara a fost mistuita de flacari
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Mihai a gasit si "vinovatul" pentru succesul sau: studentul timisorean. "Tot ce suntem noi astazi se datoreaza studentilor. Ne-am ridicat prin munca si corectitudine, dar datorita lor", a declarat Mihai. In semn de recunostinta, isi doreste sa fie alaturi de ei. Ii sprijina in organizarea evenimentelor studentesti, prin sponsorizari, si le pune la dispozitie oferte promotionale in timpul sesiunilor. Un exemplu elocvent a fost in vara acestui an, cand a organizat un concurs cu miza specific studenteasca. Sub sloganul "Mihai iti plateste caminul", a demarat un concurs la care se puteau inscrie toti cei care xeroxau pagini in valoare de minimum 20 de lei. Si nu au fost putini doritori. Dintre toti, 5 au fost castigatori, iar desemnarea lor a fost facuta ca la carte, pentru a nu exista suspiciuni.

Munca de echipa

Pentru ca stie ca orice afacere de succes are la baza o echipa bine inchegata, Mihai munceste cot la cot cu angajatii si incearca sa le fie, mai intai de toate, prieten. "Organizam periodic teambuilding-uri, tocmai pentru a ne cunoaste din ce in ce mai bine, pentru a interactiona si in afara programului de lucru si a comunica cat mai eficient. Efectele sunt vizibile, la nivelul firmei", povesteste Mihai.

Planuri de viitor

In viitorul apropiat, planurile sunt marete. Extinderea la nivel national, in toate centrele universitare, dezvoltarea serviciului de "home delivery" pentru distributia cartuselor de imprimante, conceperea unor cataloage de produse de papetarie si vanzarea echipamentelor de profil.
Foarte optimist, Mihai crede mai mult decat oricand in afacerea sa si se declara un om care a ajuns sa cunoasca fericirea adevarata. Acea fericire la care o contributie majora a avut-o un aparat atat de simplu: xeroxul. "Am doar 27 de ani si toate lucrurile care fac fericit orice om: o sotie iubitoare, un bebelus de o luna si jumatate si o afacere prospera", a declarat Mihai.
 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Au vrut sa se razbune pe ADP, dar au vandalizat masinile unui timisorean
Au vrut sa se razbune pe ADP, dar au vandalizat masinile unui timisorean

Un om de afaceri din Timisoara a inghetat aseara cand si-a vazut vandalizate cele trei masini parcate in fata blocului. Cum numai una dintre masini valoreaza cateva zeci de mii de euro, omul a vazut negru in fata ochilor.

Casa de vacanta de la Brebu Nou a unui om de afaceri din Timisoara a fost mistuita de flacari
Casa de vacanta de la Brebu Nou a unui om de afaceri din Timisoara a fost mistuita de flacari

Aseara, intr-o casa din localitatea Brebu-Nou a izbucnit un incendiu, in urma caruia proprietarul s-a ales cu pagube considerabile. Imobilul era format din patru corpuri alaturate, doua dintre ele fiind distruse aproape in intregime.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.