Cum a fost schimbat cu un milion de euro Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Victor Babes
Aparatura noua, cabinete modernizate si consultatii gratuite pentru pacientii care isi verifica starea de sanatate a plamanilor sunt disponibile de azi inainte celor care ajung la Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara.
Cu o investitie de un million de euro, bani proveniti din fonduri europene, si cu sprijinul Primariei Timisoara, au fost renovate doua locatii ale ambulatoriului de specialitate: pneumologie si boli infectioase.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
In urma investitiei au fost modernizate 4 cabinete pentru consultatii pneumologice, un cabinet fibroscan, un cabinet cu aerosol, un cabinet de explorari functionale si aerosol, un cabinet de boli infectioase antirabic, unul de asistenta medicala, de psihologie si de recoltari.
“Am inceput renovarile in ianuarie si termenul final trebuia sa fie tot in ianuarie 2012, dar pentru ca s-au terminat lucrarile si au venit si aparatele mai repede, am reusit sa deschidem inainte de termen. Avem aparate noi, performante si pacientii care vin din afara spitalului, cu trimitere de la medic, beneficiaza de investigatii gratuite”, a spus Maria Cerbu, managerul spitalului.
Printre aparatura inaugurata azi se numara un fibroscan, ce masoara gradul de fibroza al ficatului si care costa 90.000 de euro, 3 bronhoscoape, un ecograf si 4 spirometre.
“In viitor ne dorim sa incepem reparatii pe un corp de cladire, si anume cel de deasupra ambulatoriului. De asemenea, ne dorim sa marim spatiul de cazare pentru pacienti. La TBC avem si cate 12 pacienti intr-un salon. Nu putem reduce nici numarul de paturi, pentru ca ar fi daunator pentru pacienti, deci trebuie sa ne extindem”, a spus doctorul Virgil Musta.