Cum a fost schimbat cu un milion de euro Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Victor Babes

Ultima actualizare: 07-10-2012 15:46
ambulatoriu de specialitate victor babes

Aparatura noua, cabinete modernizate si consultatii gratuite pentru pacientii care isi verifica starea de sanatate a plamanilor sunt disponibile de azi inainte celor care ajung la Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara.

 

Cu o investitie de un million de euro, bani proveniti din fonduri europene, si cu sprijinul Primariei Timisoara, au fost renovate doua locatii ale ambulatoriului de specialitate: pneumologie si boli infectioase.


In urma investitiei au fost modernizate 4 cabinete pentru consultatii pneumologice, un cabinet fibroscan, un cabinet cu aerosol, un cabinet de explorari functionale si aerosol, un cabinet de boli infectioase antirabic, unul de asistenta medicala, de psihologie si de recoltari.


“Am inceput renovarile in ianuarie si termenul final trebuia sa fie tot in ianuarie 2012, dar pentru ca s-au terminat lucrarile si au venit si aparatele mai repede, am reusit sa deschidem inainte de termen. Avem aparate noi, performante si pacientii care vin din afara spitalului, cu trimitere de la medic, beneficiaza de investigatii gratuite”, a spus Maria Cerbu, managerul spitalului.


Printre aparatura inaugurata azi se numara un fibroscan, ce masoara gradul de fibroza al ficatului si care costa 90.000 de euro, 3 bronhoscoape, un ecograf si 4 spirometre.


“In viitor ne dorim sa incepem reparatii pe un corp de cladire, si anume cel de deasupra ambulatoriului. De asemenea, ne dorim sa marim spatiul de cazare pentru pacienti. La TBC avem si cate 12 pacienti intr-un salon. Nu putem reduce nici numarul de paturi, pentru ca ar fi daunator pentru pacienti, deci trebuie sa ne extindem”, a spus doctorul Virgil Musta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO