ASU Politehnica a facut instructie cu Arsenal Faget: victorie cu 9-2 la debutul in Liga a IV-a

Ultima actualizare: 13-08-2013 06:52
asu politehnica

Chiar dacă Timişoara are, de câteva săptămâni, o echipă clasată pe podiumul Ligii I, alb-violeţii din campionatul judeţean nu au fost abandonaţi de suporteri.

Peste 500 de fani i-au însoţit pe fotbaliştii lui Paul Codrea la Făget (95 de kilometri de Timişoara), pentru primul meci din această stagiune a Ligii a IV-a. Politehnica s-a impus categoric, cu 9-2, demonstrând că este o candidată serioasă la promovare.

Pentru ASU Politehnica au jucat mai mulţi fotbalişti transferaţi în această vară. Dintre aceştia, atacantul Flavius Tulcan s-a remarcat cel mai mult, înscriind trei goluri şi pasând decisiv pentru încă o reuşită a timişorenilor. Au mai debutat pentru alb-violeţi fostul internaţional de juniori Birău (19 ani), Vucea, Neagoie, Ionuţ şi Oberşterescu.

Timişorenii au început excelent jocul, ajungând să conducă în minutul 32 cu 4-0. A intervenit, totuşi, o relaxare a fundaşilor lui Poli în finalul primei reprize şi la începutul celei de-a doua.

Gazdele au marcat primul gol în minutul 42, apoi au ratat un penalty în minutul 47 şi au înscris pentru 2-4 în minutul 58. Jucătorii lui Codrea s-au trezit imediat şi au risipit emoţiile suporterilor prin cinci goluri marcate în ultima jumătate de oră, trei dintre acestea purtând semnătura lui Tulcan. Şi golgheterul din sezonul trecut, Marchiş, a fost în formă, înscriind şi el trei goluri.

Codrea: “Cine vine aici, vine cu sufletul”

Antrenorul timişorenilor e bucuros că nu are, momentan, niciun motiv să se gândească la revenirea pe teren, deoarece echipa lui se descurcă foarte bine.

Băieţii mi-au făcut o surpriză. Ştiam că terenul e foarte mare, că suntem o echipă de calitate şi, dacă jucăm cum trebuie să jucăm noi, mă gândeam la o victorie categorică. Dar la diferenţa asta de scor nu mă aşteptam. Am avut emoţii mari la începutul reprizei a doua şi cred că acolo a fost un moment psihologic. Dacă ei reuşeau să facă 4-3, altfel era meciul. Aşa am păţit şi în amicale, avem unele momente în care echipa se relaxează şi atunci suferim, dar pe final s-a văzut diferenţa de valoare. Eu am zis întotdeauna că vreau să reuşesc ca antrenor să fac în aşa fel încât echipa să nu aibă nevoie de mine. Avem jucători de calitate şi îi felicit pe băieţi, au făcut un joc foarte bun”, a declarat Codrea după meci.

Fotul internaţional român nu e deranjat de faptul că suporterii lui Poli s-au împărţit în două, e doar bucuros că fanii care veneau anul trecut la meciuri în Liga a V-a au rămas alături de alb-violeţi.

Aşteptăm şi mai mulţi suporteri. Dacă noi reuşim să facem rezultate foarte bune, să avem un fotbal bun, şi lumea va veni alături de noi. E mare oraşul, se poate împărţi şi în trei şi în patru şi în cinci, nu e nicio problemă că se împarte în două. Foarte bine, cine simte să vină aici, să vină aici şi cine simte să meargă acolo, să meargă acolo (n.r., pe stadionul “Dan Păltinişanu”). Aici e fotbal de Divizia D, acolo e fotbal de Divizia A, e o mare diferenţă, dar dacă oamenii aceştia vin aici, înseamnă că vin cu sufletul”, a declarat antrenorul lui ASU Politehnica.

Arsenal Flacăra Făget – ASU Politehnica 2-9 (1-4)

Au marcat: Mihali ’42, Jivan ’58 / Marchiş ’12, ’27, ’69, Vucea ’13, Popoviciu ’32, Tulcan ’62, ’72, ’84, Oberşterescu ’82.

ASU Politehnica: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan (’75 Oberşterescu), Feher (’66 Ionuţ) – Ad. Ilie, Popoviciu, A. Stoica (’50 Neagoie), Vucea (’66 Făgeţean) – Marchiş, Tulcan.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO