Foreign Policy: Vladimir Putin a flirtat cu sotia presedintelui Chinei. Imediat, cenzura a explodat in China. FOTO si VIDEO

11-11-2014 09:29


Prima regula nescrisa a diplomatiei este "sa nu te dai la sotia presedintelui", insa proaspatul lider burlac al Rusiei, Vladimir Putin, pare sa fi ignorat acest lucru, scrie publicatia americana Foreign Policy.

Conform sursei citate, la summit-ul celor 21 de lideri ai Asiei si Pacificului, APEC (Cooperarea Economica Asia-Pacific) care are loc la Beijing, a avut loc o intamplare mai putin obisnuita. La evenimentul APEC organizat pe 11 noiembrie la Water Cube (stadionul construit in 2008 pentru Jocurile Olimpice de la Beijing) Vladimir Putin a fost asezat langa Peng Liyuan, sotia presedintelui Chinei Xi Jinping. "Un aranjament al locurilor pe care probabil ca Xi Jinping il regreta acum", scrie Foreign Policy.

In timp ce atentia lui Jinping era distrasa de discutia cu presedintele SUA Barack Obama, care statea in dreapta sa, "vanatorul de tigri al Rusiei, presedintele-calaret, a actionat".

"Dupa un scurt schimb de replici - aproape ca ne-o imaginam pe Peng lansand clisee de genul 'vai, e cam racoare pe aici' - Putin a aparut brusc, tinand o haina in ambele maini si asezand-o galant pe umerii Primei Doamne a Chinei. Ea a zambit gratios, i-a multumit si s-a asezat - doar ca sa isi scoata in mod discret haina cateva momente mai tarziu si sa o dea unui asistent" - scrie Foreign Policy.

CITITI SI: O extravaganta muzicala costisitoare. Cum au fost primiti Barack Obama si Vladimir Putin la Beijing. VIDEO

Televiziunea nationala a Chinei (CCTV) a surprins acest moment intr-o inregistrare video, de la distanta, ce-i drept, insa comentatorul CCTV nu a avut nicio problema in a-i identifica pe cei doi oficiali. "Putin tocmai si-a dat haina pentru a o acoperi pe Peng Liyuan", a spus comentatoarea. Imediat, video-ul a fost postat pe marile site-uri de socializare ale Chinei, Sina si Phoenix Media, generand inclusiv un hashtag pe Weibo (site-ul de tip Twitter al Chinei) cu numele "Putin i-a dat haina lui Peng Liyuan".

CITITI SI: Moment stanjenitor la summitul APEC. Presedintele Chinei si premierul Japoniei s-au tratat cu raceala la salut. VIDEO

Nu a durat mult insa, iar cenzura si-a facut aparitia. Dupa doar cateva ore de la postarea video-ului, site-urile chineze de stiri au scos inregistrarea, iar mentionarea acestei intamplari a fost cenzurata pe retelele de socializare chineze.

Sursa: Foreign Policy

VIDEO PROTVPLUS.RO