Moment stanjenitor la summitul APEC. Presedintele Chinei si premierul Japoniei s-au tratat cu raceala la salut. VIDEO

10-11-2014 18:31


apec

Presedintele chinez, Xi Jinping, si premierul japonez, Shinzo Abe, au oferit una dintre imaginile zile la summitul APEC de la Beijing prin raceala cu care si-au strans mainile.

China si Japonia au facut, luni, la Bejing un prim pas spre ameliorarea relatiilor, cu ocazia summitului Asia-Pacific, unde participa principalii lideri din regiune, inclusiv Barack Obama si Vladimir Putin, pe fondul rivalitatilor geopolitice si comerciale.

Citeste si: Rusia si China “culeg roadele” cooperarii. Ce decizie au luat cei doi lideri inaintea deschiderii Summitului Asia-Pacific

Premierul japonez Shinzo Abesi presedintele chinez Xi Jinping au participat la primul summit bilateral, extrem de asteptat, insa presa occidentala a catalogat momentul intalnirii celor doi drept unul stanjenitor prin raceala cu care s-au tratat. Limbajul corporal al celor doi a indicat in mod sigur raceala a comentat BBC.

Relatiile dintre China si Japonia sunt tensionate de mai bine de doi ani pe fondul disputelor cu privire la suveranitatea Insulelor Diaoyu (Senkaku, in japoneza) in Marea Chinei de Est, revendicate de Beijing, dar administrate de Tokyo. Aviatia si Marina celor doua tari au fost implicate in mai multe incidente in ultimele luni, in apropierea arhipelagului nelocuit.

 

 

 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO