Delegatia Rusiei va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a decis Comitetul International Olimpic, federatiile internationale urmand sa decida dupa caz daca sportivii pot participa sau nu.

CIO a lasat federatiile internationale sa decida in fiecare caz separat in legatura cu participarea sportivilor rusi, in functie de criterii foarte stricte, inaintea Jocurilor de la Rio, care incep pe 5 august.

Joi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat dreptate Federatiei Internationale de Atletism (IAAF), care a suspendat federatia rusa de profil in urma concluziilor unei comisii independente despre sistemul de dopaj organizat in Rusia.

Citeste si: Atletii rusi, interzisi la Jocurile Olimpice de la Rio. Isinbaeva, ironica: "Multumesc tuturor ca au ingropat atletismul

CIO i-a interzis Iuliei Stepanova sa participe la Jocurile de la Rio

Comitetul International Olimpic (CIO) i-a interzis duminica atletei ruse Iulia Stepanova sa participe la Jocurile de la Rio de Janeiro (5-21 august), anunta AFP.

Aflata la originea dezvaluirilor privind sistemul de dopaj generalizat din Rusia, Stepanova a cerut pe 5 iulie, printr-o scrisoare, Comitetului International Olimpic sa-i acorde dreptul sa concureze sub drapel neutru la Jocurile de la Rio.

Ulterior, comisia executiva a instantei olimpice a transmis spre avizare comisiei sale de etica dosarul alergatoarei de 800 m, declarata admisibila pentru competitiile internationale de catre IAAF datorita ''contributiei sale cu adevarat exceptionale la protejarea atletilor integri si la promovarea fair-play-ului, a integritatii si autenticitatii sportului''.