Ziua produselor agroalimentare românești, sărbătorită la Brașov
Marți este ziua produsulor agroalimentare româneşti, iar la Braşov sărbătoarea a fost marcată cu fast. Zeci de producători tradiţionali, dar şi industriali au expus ce aveau mai bun pe rafturi şi au invitat oaspeţii la degustare.
Speră astfel să devină cât mai cunoscuţi şi faima să le aducă nu doar câştiguri materiale, ci şi o clientelă fidelă.
Cărnuri, brânzeturi, miere, sucuri, palincă şi cozonaci au umplut mesele puse la dispoziţie de organizatorii sărbătorii. Dintre toate, brânză în coajă de brad a atras cele mai multe aprecieri.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ciobanii din zona Branului s-au întrecut în cărnuri, pastrame şi cârnaţi. Susţin că produsele lor sunt cele mai bune datorită reliefului şi a climei, care asigura o viaţă prosperă turmelor hrănite la păşune.
Aflată de numai 5 luni pe piaţă, această distilerie din Râşnov îşi propune să devină şi un punct de atracţie turistică.
Grigoraș Guiman, proprietarul distileriei: "Turiştii se bucură când gustă din ţuică ce curge din cazan".
Rătăcită între munţi de brânză, o roşie se mândeste a fi dintr-un soi demult uitat dar regăsit, întâmplător de un fermier din Ţară Făgăraşului. A descoperit câteva seminţe în podul bunicii iar acum a salvate şoriul, şi are o întreagă cultură.
Lucian Dragomir, fermier: "E o roşie mică, ageră, aşa cum sunt făgărăşenii".
Dorin Enache, directorul DSV Braşov: "Nu facem altceva decât să conservăm tradiţia şi să o oferim generaţiilor viitoare, să stimulăm producţia alimentară care acum este peste media europeană."
Autorităţile din Braşov îi încurajează pe producători să îşi livreze marfă direct clienţilor şi să îşi înfiinţeze puncte de gatronomie locală. Asfel, în propria bucătărie, vor putea să invite la masă turişti şi să valorifice marfă.
Sursa: Pro TV
Etichete: brasov, carne, produse, producatori, traditional, rafturi, pastrama, degustare,
Dată publicare:
10-10-2017 12:49