Zeci de elevi de la Scoala "Lauder-Reut" premiati de ministrul Educatiei in cadrul Galei "Magna cum Laude"


Ultimul update: Luni 12 Decembrie 2016 00:14
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2016 19:30
Categorie: Stiri Sociale

Reuniti la Gala Prieteniei "Magna cum Laude", la Palatul Parlamentului, zeci de elevi de la Scoala "Lauder-Reut" din Bucuresti au fost premiati de ministrul Educatiei pentru rezultate deosebite.

Evenimentul are ca scop si strangerea de fonduri destinate educatiei de exceptie.

Gala Prieteniei a devenit o traditie pentru elevii si profesorii de la Scoala "Lauder-Reut". An de an, toti asteapta cu bucurie aprinderea luminilor de Hanuka si a celor din bradul de Craciun.

Tova Ben Nun-Cherbis, presedintele Fundatiei "Ronald S. Lauder" Romania: "Este o idee din America, de la Casa Alba, unde presedintele aprinde in fiecare an, pe 1 Decembrie, luminile Hanuka si Bradul in semn de lumina si pace."

Seara a fost completata cu momente artistice pregatite de elevi.

Copiii si-au aratat priceperea si in alte domenii: "Eu am programat acest robot. Aici trebuie sa ai un astronaut, aici trebuie sa roteasca aceasta, ca sa ridice panoul solar."

Liceenii spun ca experienta este inedita.

Gabriel Gheorgh: "Nu vezi in fiecare zi astfel de lucruri si iti demonstreaza cat de importanta este traditia, prietenia si intelegerea dintre oameni."

Tova Ben Nun-Cherbis, presedintele Fundatiei "Ronald S. Lauder" Romania: "Noi premiem 41 de elevi olimpici nationali si un olimpic international. Elevii vad ca noi ii incurajam sa munceasca, e meritul lor. "

Ministrul Educatiei a fost cel care le-a inmanat premiile elevilor pentru rezultatele deosebite.

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei: "Este un eveniment important pentru comunitatea din aceasta scoala, dar in general si pentru scoala romaneasca. Arata o deschidere spre un mediu si dialog international. Dezvolta sentimentul apartenentei la un anumit grup care e important in maturizarea tinerilor."

In 1997, fundatia "Lauder" a inaugurat complexul scolar multicultural "Lauder-Reut", unde invata peste patru sute de elevi la gradinita, scoala generala si liceu, acreditate de Ministerul Educatiei.

Aglomeratie in Gara de Nord: cozi de elevi si studenti la casele de bilete, din cauza
Sute de elevi ai unui liceu din Capitala, evacuati din cauza unui incendiu. Brigitte Sfat a venit imediat la fiul ei
VIDEO PROTVPLUS.RO